iPon Hírek

Samsung: Veszélyben a mobilpiac

Dátum | 2008. 11. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Nagyon valószínű, hogy a mobilpiac növekedése lelassul, jövőre pedig vissza is eshet a globális recesszió miatt - kongatta meg a Samsung a vészharangot.

A koreai elektronikai óriás korábban még azt jósolta, hogy az idei év során az összes kiszállított mobilok mennyisége 9%-al növekedhet, ám most már arra mutat rá, hogy a piaci körülmények váratlan dermesztő hatása miatt ez kevesebb is lehet - jövőre pedig nem csak hogy tovább lassulhat a növekedés, de még csökkenésbe is átcsaphat, figyelmeztetett James Chung, a cég képviselője.

Ez az előrejelzés tökéletesen egybecseng a rivális mobilgyártó Nokia saját meglátásaival is, akik emellett arra is rámutattak, hogy a keményebbé váló gazdasági helyzet miatt a cégek a piac további bővítése helyett kénytelenek lesznek inkább a még meglévő vásárlók kegyeiért versengeni.

Az elhúzódó csökkenés azt is eredményezheti, hogy átkerül a hangsúly az olcsóbb mobilokra, ami egyes cégek profithányadosát is károsíthatja, míg a szolgáltatók rákényszerülhetnek a különböző mobilokra meghirdetett kedvezményeik visszanyesésére annak érdekében, hogy továbbra is nyereségesek maradhassanak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.25. 19:37
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!