iPon Hírek

SanDisk ExpressCard profiknak

Dátum | 2007. 09. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A SanDisk bejelentette legújabb, flash alapokon nyugvó adattároló megoldásait. A 8 GB-os és 16 GB-os tárterülettel rendelkező jövevények ExpressCard formátummal rendelkeznek, ezek az eszközök digitális videó kamerákban kaphatnak helyet a jövőben. A gyártó az újdonságokkal főként a professzionális piacot célozza meg, ahol a mozgó alkatrészek nélküli rögzítési módot helyezik előtérbe a DVD-alapú és a merevlemezes adatrögzítéssel szemben.


A SanDisk ExpressCard kártyák várhatóan november folyamán kerülnek a boltok polcaira: a 8 GB-os és a 16 GB-os változat egyszerre kerülnek forgalomba. Az eszközök 35 MB/másodperces írási sebességgel büszkélkedhetnek, a 8 GB-os kártyára 30 percnyi, míg a 16 GB-os egységre egy órányi 35 MB/s-os bitrátával rendelkező HD videó vehető fel. A gyártók közül a Sony az első, aki alkalmazni fogja az új kártyákat az XDCAM EX névre hallgató videokamerájához.

"Évek óta használom a munkámhoz a SanDisk Extreme memóriakártyáit, mivel azok nem csak rendkívül nagy sebességgel képesek rögzíteni a fotókat, de meggyorsítják a fényképezőgép és a számítógép közötti adatmozgást is." - mondta Robert Faber, aki díjnyertes profi fotós. "A jövőben ki szeretném próbálni a SanDisk ExpressCard megoldását is, így már nem csak a fényképezésnél számíthatok a nagy írási- és olvasási teljesítményre, hanem videó felvételénél is." - tette hozzá.

Mint ahogy a legtöbb új technológia, úgy az ExpressCard is drága: a 8 GB-os eszközért 499,99 dollárt, míg a 16 GB-os kártyáért 899,99 dollárt kell letennünk az asztalra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.17. 11:59
vissza a hírhez

A SanDisk bejelentette legújabb, flash alapokon nyugvó adattároló megoldásait. A 8 GB-os és 16 GB-os tárterülettel rendelkező jövevények ExpressCard formátummal rendelkeznek, ezek az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!