iPon Hírek

SAP-alkalmazásokhoz optimalizált Linux-platformot mutatott be a Novell

Dátum | 2011. 03. 27.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Novell bejelentette a SUSE Linux Enterprise Server for SAP applications rendszert, amely először teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy az összes SAP-alkalmazást az iparág legmagasabb szintű együttműködését kínáló, megbízható és biztonságos számítógépes platformjának legújabb verzióján futtassák. Ezzel a kiadással az ügyfelek az összes SAP-alkalmazást egyetlen, az SAP által minősített és ellenőrzött Linux-platformra vonhatják össze, amelyet optimalizáltak a fizikai és virtuális SAP-szoftvermegoldásokra, beleértve a hardver- és szoftverkészülékeket is.

"Az új rendszer egyszerűbb és olcsóbb módszert biztosít az SAP ügyfelei számára arra, hogy az SAP-alkalmazásokat Linux-rendszeren futtassák, méghozzá az automatikus telepítési képességek és az SAP memóriában futó megoldások teljes körű támogatása révén" - nyilatkozta Sanjay Katyal, az SAP AG globális gazdasági rendszerekért és értékesítésért, illetve üzletfejlesztésért és stratégiai szövetségekért felelős részlegének alelnöke.

"A SUSE Linux Enterprise Server for SAP applications a legjobb megoldás az SAP azon ügyfelei számára, akik új SAP informatikai szolgáltatásokat helyeznek üzembe, áttérnek a drágább Unix rendszerről a költséghatékonyabb Linux környezetre, illetve áttérnek más, kevésbé optimalizált környezetekről. A Novell rendkívül elégedett az SAP-partnerkapcsolat legújabb eredményeivel - együtt képesek vagyunk kivételes értéket nyújtani ügyfeleinknek" - nyilatkozta Joe Wagner, a Novell globális szövetségekért felelős alelnöke és vezérigazgatója.

A SUSE Linux Enterprise Server 11 SP1 rendszerre épülő SUSE Linux Enterprise Server for SAP applications előnye, hogy gyorsabban telepíthetők az SAP-s alkalmazások: napok, illetve hetek helyett órák alatt telepíthetők és üzembe helyezhetők mind az alkalmazások, mind az operációs rendszer. A megoldás egy telepítési keretrendszert is tartalmaz, amely lehetővé teszi az integrált, felügyeletet nem igénylő és automatikus telepítési folyamatot, illetve külön felületet biztosít a külső összetevők integrálásához.

Mások mellett további előny még a beépített folyamatos üzemelési megoldás. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension, valamint a nagy rendelkezésre állású clustering képességek segítségével a SUSE Linux Enterprise Server for SAP applications képes fenntartani a folyamatos üzemelést, védi az adatok integritását és csökkenti a kulcsfontosságú Linux informatikai szolgáltatások terven kívüli állásidejét.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!