iPon Hírek

Sapphire Atomic 3870 X2 közelebbről

Dátum | 2008. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sapphire 3870 X2-es kártyájának vízhűtéses változatáról, azaz a Sapphire Atomic 3870 X2-ről már korábbi híreink folyamán beszámoltunk, ám most szerencsére közelebbről is szemügyre vehetjük a csúcskártyához készített nem mindennapi vízhűtő alkalmatosságot.


A Sapphire Atomic vízhűtő blokkja tulajdonképpen másfél slotos megoldásnak mondható, hiszen a blokk kissé beleér a második, azaz az alatta lévő slotba is. Az Aotmic rendszer a kártyán található mindkét RV670-es GPU-t hűti, de ezen kívül a tápellátásért felelős alkatrészeket (feszültségszabályzók) is hűvösen tarja. Az Atomic 3870X2 a vízhűtő blokktól eltekintve egy teljesen "átlagos" HD 3870 X2-es kártyát takar, a termék minden egyéb tekintetben megegyezik a referencia modellekkel.


A kártyához tartozó vízhűtő rendszer teljes egészében a Sapphire fejlesztése, a rendszer összeszerelése rendkívül egyszerű, ám a radiátor elhelyezése már okozhat gondokat, ha kisebb házzal rendelkezünk. A rendszer hosszabbik oldalán helyezkedik el a rejtett szivattyú és egy kisebb víztartály. A radiátorból, tartályból és szivattyúból álló tömböt a kártya fölött kell elhelyezni, ez pedig gondokat okozhat, ha nincs elegendő helyünk a házban.


A hűtőrendszerben található ventilátor fordulatszáma hőérzékelők segítségével szabályozható, a teljes vezérlésért maga a kártya felel. A hőmérséklet legkisebb változását is érzékelhetjük a ventilátor fordulatszámán, mivel a rendszer rendkívül kifinomultan szabályozza a hűtési teljesítményt. A Sapphire Atomic HD3870 X2 az extrém hűtésnek köszönhetően némi extra tuninglehetőséget is nyújt majd. A kártya árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!