iPon Hírek

Sapphire HD 7870 Flex Edition, egyedi hűtéssel

Dátum | 2012. 06. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Radeon HD 7870 Flex Edition két szempontból is különleges videokártyának minősül. Egyrészt a termék megkapta a Sapphire egyedi felépítésű, két ventilátort alkalmazó Dual-X videokártya hűtőjét, amely a referencia modelleknél halkabban és hatékonyabban dolgozik, másrészt pedig rendelkezésre áll a gyártó exkluzív Flex technológiája is, ami aktív adapterek alkalmazása nélkül is lehetőséget biztosít három darab DVI monitorból álló több képernyős megjelenítő rendszer építésére.


Az első két monitor a két DVI portra csatlakozik, a harmadik pedig egy HDMI->DVI átalakító segítségével kapcsolódik a rendszerhez. Ehhez a megoldáshoz – a referencia modellekkel ellentétben – ezúttal nincs szükség drága aktív adapter alkalmazására, csak a mellékelt HDMI->DVI kábelt kell bevetni a siker érdekében.


A 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 1280 stream processzort kínáló Pitcairn GPU ezúttal is 1 GHz-es magórajelen ketyeg, a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében – ami 256-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GPU-hoz – ezúttal is 4,8 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a vállalat mérnökei.


A TriXX alkalmazás jóvoltából a videokártya monitorozására és tuningjára egyaránt mód van, sőt, saját ventilátor profilokat is létrehozhatunk, méghozzá összesen négyfélét. Jó hír, hogy a videokártya természetesen Dual BIOS támogatással érkezik: a második BIOS-ra váltva gyárilag megemelt órajelek mellett üzemelhet a termék. Utóbbi esetben a GPU 1050 MHz-es magórajelen, a GDDR5-ös memóriachipek pedig 5 GHz-es effektív órajelen üzemelnek.

Az új, Flex sorozatú Sapphire videokártyával hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!