iPon Hírek

Sci-fi RTS készül az Oculus Rifthez

Dátum | 2016. 10. 06.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

A VR és AR alkalmazások fejlesztésével foglalkozó Force Field stúdió bejelentette egy új, potenciálisan roppant érdekes RTS készítését az Oculus Riftre. A projekt a Landfall nevet kapta, célja, hogy újraértelmezzék és átgondolják vele az egyik legnépszerűbb műfajt az új VR-technológia szemszögéből. Az alaphelyzet meglehetősen közhelyes: egy, az ismert világot csaknem teljesen elpusztító kataklizma után a túlélők a megmaradt erőforrásokért és a hatalomért küzdenek, ahogy az már az emberiségtől megszokott. Ráadásul a videóban látott, alapvető játékelemek is meglehetősen egyértelműnek tűnnek. Ami kiemelkedő, az az, ahogy a játékosok a Landfall világát nézik és ahogy kapcsolatba lépnek vele.
A stúdió magyarázata szerint a taktikai akciójátékként meghatározott alkotás a VR által lehetővé tett dioráma-effekt előnyeit használja ki, közvetlenül a harctér fölé helyezve minket panorámás külső nézetben, viszont ha a nagyobb pontosságra van szükség, belső nézetes módba ugrunk. Sokkal többet egyelőre nem látni, de a Force Field oldala alapján korai 2017-es megjelenést terveznek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jedi
2016.10.06. 10:57
Hmmmhh ! Akár még jó is lehet .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Ch00ler
2016.10.06. 14:10
Jo otlet. Egy VR-es szemuveggel nezve sokkal gyorsabban at lehet tekinteni a harcteret. Mintha egy nagy asztalra tekintenenk le.
Pontosan ezek a jatekok hianyoznak ahhoz, hogy az ember elgondolkozzon azon, hogy vegyen-e egy VR rendszert.

Egy jo kis Heroes of Might and Magic VR jol jonne, vagy egy Warcraft 4 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!