iPon Hírek

Scrolls, de nem Elder

Dátum | 2011. 10. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Scrolls állt régebben a középpontjában annak a híres jogi vitának, amely Notch és az Elder Scrolls alkotói, a Bethesda között zajlott. A játékról nem lehetett sokat tudni egészen múlt hétig, amikor is megjelent a róla készült dokumentumfilm, miután a Mojang megnyerte az ügyet a Bethesdával szemben, és használhatja a Scrolls címet.

A Scrolls az alapdíj kifizetése után ingyenesen játszható lesz. A Minecraft atyja Markus "Notch" Persson egy interjúban elmondta, hogy a játéknak lesz egy alapdíja, de később is vásárolhatunk scrollokat hozzá. Az alapötlet szerint az alapdíj kifizetése után ingyen játszhatunk. Az alapdíjért életre szóló előfizetést és meghatározott időközönként scrollokat is kapunk. Ezen kívül ingyen is szerezhetünk scrollokat, pl. a rangsoroló versenyeken.

Notch, a "szupersztár" független fejlesztő blogjában írt arról, hogy szkeptikus az ingyenes trenddel kapcsolatban. "Sokan azért fordulnak ebbe az irányba, mert feltűnt a közösségi játékok szegmensében (Facebook) is, és pár embert (Zynga) igen gazdaggá tett. Más piacon, más műfajokban is sikerrel próbálkoztak vele. Siker alatt a profitábilitást értem. Az a cég fordul az "ingyenes" játékok felé, amelyik több pénzt akar. Rászoktatja az embereket a játékra, aztán megpróbál pénzt csinálni belőlük. Az ötlet lényege, hogy azt a modellt keresik, amelyben tulajdonképp nincs határa annak, mennyit költhet a játékos, aztán bátorítják, hogy még többet és többet költsön. Különböző pszichológiai csapdákat használnak, hogy a játékosak ne tűnjön fel, valójában mennyit költ, így végül olyan lesz a játék, ami inkább hasonlít egy félkarú rablóhoz, mint mondjuk a Half-Life 2-höz. Ezért "ingyenesen játszható" helyett máshogy kéne nevezzük a játékunkat, "annyit költesz rá, amennyit akarsz", vagy valami hasonló néven."

"Nem bánom, ha fizetnem kell egy játékért miután megvettem. Szeretem állítgatni a karakteremet, szeretem az extra pályákat (Deus Ex: HR: Missing Link – juhéj!), nem bánom, ha előfizetési díjat fizetnem valamiért, aminek fenntartási díja van. De egyvalamit tisztázzunk azért: többnyire a fejlesztők azok, nem pedig a játékosok, akik szerint az ingyenesen játszható játékoké a jövő. Megyek nyomok egy kis Team Fortress 2-t, amíg a Dota 2 kijön. Már alig várom =D."
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. lackoo1111
2011.10.25. 19:20
Notch, a "szupersztár" független fejlesztő

Elnézést , de ettől hánynom kell .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Castiglion...
2011.10.25. 19:30
Team Fortress "2-őt"

Nekem meg az ilyen alapszintű nyelvtani ordenáré hiba láttán kell, mint ez a toldalékolás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Lazahunter
2011.10.25. 23:32
"kett-őt"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!