iPon Hírek

Scythe Kama Panel 3: sokoldalú kiegészítő

Dátum | 2011. 05. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Scythe bemutatta Kama Panel névre keresztelt hasznos kis kiegészítőjének harmadik kiadását, amely nem túl meglepő módon a Kama Panel 3 nevet kapta és számos hasznos funkcióval áll a felhasználók rendelkezésére. Az újdonság négy fő tulajdonsággal rendelkezik: kínál beépített memóriakártya-olvasót, 2,5 hüvelykes formátumú merevlemez dokkolót, kétcsatornás ventilátorvezérlőt és néhány előlapi portot is elhelyeztek rajta a gyártó mérnökei.

Az új kiegészítő ezúttal is egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyet foglal el az adott számítógépházban, cserébe viszont rendkívül ütőképes szolgáltatásokat kínál. A beépített memóriakártya-olvasónak köszönhetően a MicroSD/MicroSDHC, Memory Stick Micro, Memory Stick és Multi Media Card formátumú memóriakártyák olvasása és írása gyerekjáték. Egy külön megvásárolható kiegészítő adapter segítségével a MiniSD/MiniSDHC, RS-MMC és MMC-micro memóriakártyákkal is képes megbirkózni a rendszer. A memóriakártya-olvasó rész USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához.

1.
Az előlapi portok között két USB 2.0/eSATA kombó csatlakozót is találunk a már megszokott fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet mellett (3,5 mm-es Jack csatlakozók). A Kama Panel 3 akkor is jól jöhet, ha az adott számítógépház esetében a bekapcsoló- és reset gombokat nehezen elérhető helyre pakolták a tervezők, ugyanis a Kama Panel 3 tartalmaz bekapcsoló- és reset gombot is, amelyek könnyedén munkára foghatóak a mellékelt kábelek segítségével.

2.
Az ötletes kiegészítő tartalmaz egy 2,5 hüvelykes formátumú dokkoló egységet is, amelynek segítségével könnyedén a rendszerhez kapcsolhatunk egy SSD-t vagy egy mobil merevlemezt. A 9,5 mm-es magasságú 2,5 hüvelykes adattárolók fogadására felkészített dokkoló Hot Swap támogatással érkezik.

3.
Végül, de nem utolsó sorban, kapunk egy kétcsatornás ventilátor vezérlőt is, amely az előző generációs Kama Paneleknél alkalmazott megoldásoknál jóval fejlettebb. A ventilátor vezérlőre kapcsolt légkeverők fordulatszáma egymástól függetlenül állítható, pillanatnyi fordulatszámukról pedig az előlapon elhelyezett, kék LED-es világítással is ellátott LCD kijelző segítségével tájékozódhatunk. A ventilátorok esetében az üzemi feszültség egyébként 3,7V és 12V között állítható.

4.
A rendszerhez kapunk még két hőmérő szondát is, amelyek segítségével a rendszer különböző komponenseinek hőmérsékletét kísérhetjük figyelemmel. A hőmérséklet szenzorok esetében az aktuális hőmérsékletet Celsius és Fahrenheit skála alapján egyaránt megjeleníthetjük, sőt, akár riasztást is beállíthatunk hozzájuk. A riasztási hőmérséklet a 40 °C és 90C közötti hőmérséklet-tartományban helyezkedhet el.

A Kama Panel 3 június első hetében válik elérhetővé, ajánlott végfelhasználói ára pedig 32 euró körül fog elhelyezkedni. Aki további részletekre is kíváncsi az új termékkel kapcsolatban, látogasson el ide. A hír írásakor a hivatalos weblapon gyakorlatilag még semmi érdemi információ nem volt jelen a termékkel kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. _DiEGO_
2011.05.30. 21:21
Mit ne mondjak , elfogadnám - jöhet egy
~9000Ft talán ha jobb áron lesz ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Enno
2011.05.30. 22:36
Tetszik , lehet veszek is egyet majd ha már lehet itt is kapni ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Merwenus
2011.05.31. 00:21
Kifejezetten csúnya sztem, egy mai modern szép házba abszolút elképzelhetetlen....A régi nagytornyokba még oké...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jericho69
2011.05.31. 01:01
Ez csuda szép. Vissza a 80-as évekbe? Ez engem egy régi kazettás magnóra emlékeztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bunfi
2011.05.31. 02:42
Praktikum vagy szépség? A zárható ajtó mögött meg nem mindegy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. bbankrablo
2011.05.31. 02:49
Jó lenne egy ilyesmi!
+ 3.5-es slotba 4 USB-s kivezetés... Ugyanígy feketében persze!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. SANDBERG
2011.05.31. 15:17
Tényleg olyan, mint a régi autómagnók Én igazából praktikusnak sem mondanám...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. frenetik76
2011.06.06. 10:15
lemondanék a sok feliratról, az lcd alatt maradhatnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!