iPon Hírek

SDHC és SDXC memóriakártyák 4K-s videók rögzítéséhez

Dátum | 2013. 11. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az SD memóriakártya-szabványok mögött álló SD Szövetség egy remek hírrel jelentkezett: elkészült a legújabb, U3-as jelzésű sebességosztály, amelyet a 4K2K videók rögzítéséhez és lejátszásához használható SDHC, illetve SDXC memóriakártyák érdemelhetnek ki. Az UHS-I-es és UHS-II-es csatolófelületet alkalmazó SDHC, illetve SDXC memóriakártyák esetében eddig csak az U1-es sebességosztály állt rendelkezésre, amely garantálja, hogy az adott termék minden körülmények között képes legalább 10 MB/s-os folyamatos írási tempó felmutatására. Az UHS-I-es modelleknél 104 MB/s-ban, az UHS-II-eseknél pedig 314 MB/s-ban határozták meg az elérhető maximális adatátviteli sebességet.
Az új sebességosztály jelölése (jobb szélen egy
Az új sebességosztály jelölése (jobb szélen egy "U" betű, benne egy hármassal)
Az UHS-I-es és UHS-II-es SDHC, illetve SDXC memóriakártyák esetében mostantól az U3-as sebességosztály is rendelkezésre áll, ami a minimálisan garantált folyamatos írási tempót 30 MB/s-ra emeli. Az új sebességosztályban helyet foglaló SDHC és SDXC memóriakártyák így már tökéletesen alkalmasak 4K2K videók rögzítésére és lejátszására, ha olyan készülékben helyezzük el őket, ami képes a 4K-s felbontásban rejlő lehetőségek kiaknázására. Az új memóriakártyák digitális tükörreflexes, illetve digitális tükörnélküli fényképezőgépekben, valamint 4K-s felvételek rögzítésére képes videókamerákban egyaránt helyet kaphatnak a nem is oly távoli jövőben. Természetesen ezzel egy időben a 4K2K támogatással rendelkező eszközök felhasználói kézikönyvében is megjelenik majd az a kitétel, hogy a 4K2K funkciók használatához ajánlott U3-as sebességosztályú, UHS-I-es vagy UHS-II-es csatolófelülettel ellátott SDXC/SDHC memóriakártyát alkalmazni. A régi, nem UHS csatolót használó SD kártyákhoz készített sebességosztályok természetesen továbbra is használatban maradnak. A Class 2, Class 4, Class 6 és Class 10 jelölés minden esetben azt mutatja meg, hogy az adott SD memóriakártya milyen minimális, de teljesen folyamatos írási tempó biztosítására képes. Érdemes ellenőrizni, hogy az adott eszközbe pontosan milyen sebességosztályú memóriakártya kell, majd ennek megfelelően már kiválasztható az igényeknek, illetve a pénztárca vastagságának maradéktalanul megfelelő példány.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. vivanto
2013.11.07. 14:14
Nem egészen értem az érvelést. Csak nálunk ilyen csillagászati az SD kártya hála a drága jó Artisjusnak, mi is lenne velünk nélküle, a végén még bűnöző helyett fogyasztókká válnánk.

Külföldi áron az általad említett SSD az ára miatt labdába se rúgna egy ilyen kártyával szemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2013.11.07. 15:32
OFF vivanto: Én sem értem, hogy hogyan mehet ez(és még mennyi más dolog) ebben az országban. Spanyolországban és Portugáliában betiltották a szerzői-jog trollügyvédirodákat és ilyesmivel foglalkozó magánszemélyeknek is a kezére csaptak(börtön, közmunka, milliós büntetések, természetesen nem Forintban). Idehaza meg a fogyasztó a bűnöző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. LechooEdy
2013.11.07. 21:13
Én UHS-1 memókarikat használok. Azok is nagyon jól működnek. Ezek már elég pengék lehetnek. Pendriveként is ezeket használom, mert sokkal praktikusabbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Ronan
2013.11.08. 09:33
Szerintem ez nem újdonság lehet van terrásban is csak túl nagy a cégek pénz étvágya szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyerek01
2013.11.10. 10:34
Azért a mai okostelefonok, tabletek nyugodtan jöhetnének valami hasonló kapacitású beépített tárhellyel, mert az hogy 4,8 meg 16 GB szabad helyet adnak, valami vicc... (Persze az ár is kérdés, na de akkor is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!