iPon Hírek

Seagate 1 TB-os központi tárolóegység

Dátum | 2008. 06. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Maxtor márkanév a Seagate legújabb hálózati tárolóegységében, az 1 TB-os Maxtor Central Axis-ban újra visszatért.

Kétségtelen, a Maxtor Central Axis-nál léteznek nagyobb kapacitású tárolók, azonban robosztus felépítése és sokrétű szolgáltatásai miatt joggal felveheti a versenyt a Seagate legújabb terméke. A hálózati meghajtó belül egy 1 TB-os, 7200-as fordulatszámú merevlemezt rejt 32 MB gyorsítótárral. Támogatja a DLNA-t, az UPnP media streamelést valamint a biztonságos távoli elérést interneten keresztül.


Csatlakozók terén csupán egy darab gigabites Ethernet-porttal rendelkezik, de két USB-interfész is megtalálható rajta, amikre további külső merevlemezt és nyomtatót lehet csatlakoztatni. A Seagate állítása szerint a Central Axis automatikusan bekonfigurálja magát amint rácsatlakozik egy forgalomirányítóra, de a gyártó még egy szoftvert is mellékel, amivel fogd-és-vidd módszerrel lehet a fájlokat a hálózati meghajtóra pakolni.

A 172 x 63,3 x 150,3 mm méretű és 680 gramm tömegű NAS júliusban fog piacra kerülni a tengerentúlon 329,99 dolláros áron. Ez kicsit borsos a konkurensek ajánlataihoz képest, mivel a Western Digital 1 TB-os hálózati merevlemeze több funkcióval rendelkezik és csak 289,99 dollárba kerül. A WD 1 TB My Book Mirror Edition-ről már beszámoltunk az oldal hasábjain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!