iPon Hírek

Seagate FreeAgent Theater+: új HD lejátszó

Dátum | 2009. 09. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate egy új, meglehetősen különleges termékkel jelentkezik a piacon, ami jó eséllyel a Western Digital WD TV névre keresztelt HD lejátszójának lehet méltó ellenfele. A FreeAgent Theater+ névre keresztelt megoldás tulajdonképpen nem más, mint egy HD ready média lejátszó készülék, ami ránézésre méreteit tekintve jóval nagyobb a pici WD TV-nél, amelyből nemrégiben jelent meg egy új, karcsúsított kiadás.


A FreeAgent sorozatban már egy ideje kapható média lejátszó készülék, az a modell a FreeAgent Theater nevet viseli. Csak úgy, mint elődje, a Theater+ változat is egy dokkoló formájú lejátszó, amelyben  FreeAgent Go típusú hordozható adattároló helyezhető el. A külső merevlemezről videók és zene lejátszására, valamint képek nézegetésére nyílik lehetőség. A FreeAgent Theater+ változat HDMI kimenettel kerül a boltok polcaira és támogatja az 1080p felbontású Full HD videókat is. A rendszer Dolby Digital DTS 2.0-s támogatással, valamint digitális audió kimenettel is rendelkezik, ezeken kívülpedig egy Ethernet csatlakozót és két darab USB 2.0-s portot is elhelyeztek rajta.


A Seagate multimédiás központja egyszerű menürendszerrel van ellátva, amelyet gyorsan és könnyedén kezelhetünk. A támogatott fájlok listájában szép számmal találunk népszerű formátumokat: a lejátszó az MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 (DivX/Xvid), AVI, MOV, MKV, RMVB, H.264, WMV9, VC-1, JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF, AAC, MP3, Dolby Digital, DTS, FLAC, WMA, WAV és OGG kiterjesztésű állományokkal is gond nélkül megbirkózik. Természetesen a Seagate újdonságához távirányító is jár a kényelmes, akár karosszékből történő használat érdekében.


A FreeAgent Theater+ modell a Seagate on-line shopjában már elérhető, ahol kétféle verzió közül lehet választani: az első egység merevlemez nélkül érkezik és 150 dollárba kerül, míg a másodikhoz egy 500 GB-os FreeAgent Go külső merevlemezt is mellékel a gyártó, ez a csomag azonban már majdnem kétszer annyiba, azaz 290 dollárba kerül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. 620hun
2009.09.16. 19:39
VISSZA A HIRHEZ

Ha lenne rajta USB/Pendrive támogatás is, esetleg még a YouTube is, akkor naygon megérné 150 dolcsiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nucleon
2009.09.16. 19:57
Van rajta 2 db USB
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX
2009.09.16. 20:52
De lehet hogy nem támogatja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!