iPon Hírek

Seagate-LSI-szövetség a még jobb SSD-kért

Dátum | 2010. 01. 28.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Összefogott az LSI és a Seagate annak reményében, hogy együtt talán nagyobb darabot haraphatnak ki az egyre fejlődő SSD-piacból. Friss megállapodásuk értelmében közösen gyártanak majd PCI-Express-alapú SSD-ket, elsősorban adatközponti- és "felhőbéli" felhasználásra.


Az LSI a maga részéről értelemszerűen az SAS és PCIe-technológiákat szolgáltatja, míg a Seagate az SSD-szakértelmet (bár e téren egyelőre még nekik sincs túl sok tapasztalatuk); reményeik szerint közös alkotásaik rendkívül megbízhatóak és igen nagy teljesítményűek lesznek.

Hivatalos közleményükben kiemelték még azt is, hogy külön figyelmet fordítanak a leendő termékeik maximális optimalizálására (a várható erőteljes igénybevételnek megfelelően minimalizálva várakozási időket), valamint a szabványalapú interfészek és protokollok használatára.

Várható árakat egyelőre még nem közöltek, de azt már jelezték, hogy az első közös PCIe-s SSD-ik első mintapéldányainak érkezésére valamikor éz idei év második negyedében lehet majd számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!