iPon Hírek

Seagate: megoldás a merevlemez-problémára

Dátum | 2008. 11. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Nemrégiben adtunk hírt róla, hogy a Seagate Barracuda 1,5 TB 7200.11-es merevlemezével kapcsolatban sajnos nincs minden rendben. Akkoriban a felhasználók panaszai szerint a fenti merevlemezzel szerelt rendszerek esetében véletlenszerű lassulást és fagyást tapasztaltak, amelynek okát azóta is vizsgálják a szakemberek. A vállalat most egy közleményt adott ki a problémával kapcsolatban, amelynek keretein belül megoldást kínál a kellemetlen hibára.

A közleményt a Seagate szóvivője, Mike Hall ismertette.

"Néhány Segate Barracuda 7200.11 1,5 TB-os merevlemez működési karakterisztikája nem megfelelő, ha Mac vagy Linux operációsrendszerekben használják őket több meghajtós konfiguráció alkalmazása mellet. A felhasználók lassulást vagy megállást tapasztalhatnak internetes videó folyamok nézésekor, valamint az is előfordul, hogy a RAID tömbből "kiesik" az adott meghajtó. Azok a felhasználók, akik a fenti hibajelenségeket tapasztalják, lépjenek kapcsolatba a Seagate Technikai Támogatásával (Technical Support) anak érdekében, hogy Firmware frissítéshez jussanak.


Hogy az új Firmware alkalmazása zökkenőmentes legyen, kérem, küldjék el e-mail-ben a hibajelenségek leírását a Seagate-nek (
discsupport@seagate.com). A levélnek tartalmaznia kell az alábbi információkat: modell szám, sorozatszám és a jelenlegi firmware verziószáma. Ezzel együtt a rendszer jellemzését, illetve az operációsrendszer típusát, és az alkalmazás nevét is fel kell tüntetni, amelyben a hiba jelentkezett, így kielégítő választ tudunk küldeni, amely tartalmazza a folyamat pontos lépéseit.

Alternatív e-mail cím a fenti címen kívül:
http://www.seagate.com/www/en-us/about/contact_us/."

Valószínűleg ezzel még nincs vége a történetnek. A Seagate támogatási fórumának egyik tagja, aki a hibáról beszámolt, most egy érdekes információval jelentkezett: az új firmware negatív hatással van a teljesítményre. Nick szerint az átlagos olvasási sebesség az 1,5 TB-os merevlemez esetében 105,8 MB/s volt korábban, míg az új firmware alkalmazása után ez az érték 86 MB/s-ra esett vissza. Az írási gyorsítótár kikapcsolása után az új firmware alkalmazása mellett 101 MB/s-os értéket mértek.

Hogy a történet miként folytatódik, az hamarosan kiderül.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. raiden
2008.11.26. 20:55
Milyen dolog ez már?! ... Veszek egy pár zoknit, és a boltos néni azt mondja, hogy nem baj ha lyukas, mondd meg milyen színű megfoltozzuk!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!