iPon Hírek

Seagate Pulsar: SSD-k üzleti felhasználóknak

Dátum | 2009. 12. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate illetékesei már régóta készülnek arra, hogy a vállalat beléphessen az SSD meghajtók piacára, ám mindezidáig erre nem került sor. Ma végre megtört a jég, ugyanis a cég bejelentette Pulsar névre keresztelt SSD meghajtóinak érkezését, amelyekkel kifejezetten az üzleti felhasználókat kívánják megcélozni. Ez az újdonság a Seagate első terméke az SSD piacon.

Seagate Pulsar SSD.Az új meghajtó SLC (single-level cell, azaz egyszintű cella) típusú NAND Flash chipekre épül, amelyek gyorsabbak és így drágábbak is az olcsóbb meghajtókba szánt, MLC típusú társaiknál. A gyártó 2,5 hüvelykes formátumú házzal dobja piacra a Pulsar sorozat tagjait, amelyek 200 GB-os maximális adattároló kapacitással rendelkeznek. A termékek SATA 3 Gbps-os csatolófelülten keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, maximális olvasási sebességük 240 MB/s-os, míg maximális írási sebességük 200 MB/s-os értéket képvisel (sorrendben 30000 és 25000 IOPS). A folyamatos írási sebesség a 200 GB-os egységnél 160 MB/s-os, a 100 GB-os modellnél már csak fele akkora, míg az 50 GB-os modellnél mindössze 40 MB/s-os.

A Seagate öt év garanciát vállal a Pulsar sorozat tagjaira. A gyártó közleménye szerint a Pulsar sorozatú SSD meghajtók szállítása már szeptember folyamán megkezdődött a különböző OEM gyártók számára, így hamarosan megjelenhetnek a piacon azok az új üzleti felhasználóknak szánt konfigurációk, amelyben már a Pulsar SSD-k is helyet kapnak. A meghajtók árával kapcsolatban nem érkeztek hírek, de mivel külön kereskedelmi forgalomban nem kaphatóak, csak komplett konfigurációk részeként, így ez az adat nem is bír túl nagy jelentőséggel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!