iPon Hírek

Seagate: további elbocsátások

Dátum | 2009. 05. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Seagate a pénzügyi eredmények alapján egy ideje veszteséges, így az illetékeseknek muszáj volt valamit kitalálniuk, hogy a kedvezőtlen állapotot végre meg tudják szüntetni. A megoldást a szakemberek a cég átstruktúrálásában látják: szerintük újabb 1100 munkatárstól kell megválni ahhoz, hogy kivitelezhető legyen a kitűzött cél, azaz újra nyereségessé váljon a népszerű merevlemezgyártó vállalat.


A Seagate közleménye szerint az elbocsátásokra még idén júliusig sor fog kerülni, ezzel a lépéssel pedig nagyjából 125 millió dollárnyi kiadástól menekülhet meg a cég. Az átstrukturálásból, azaz helyesebben nagyrészt az elbocsátások segítségével megspórolt összeg adózás után nagyjából 72 millió dollárt jelent majd. Természetesen nem ez a vállalat első lépése, amely a költségek csökkentését célozza. A 2009-es pénzügyi évben, amely 2008. június 28-án kezdődött, a gyártó a tervek szerint 25%-kal csökkenti a munkaerővel kapcsolatos költségeket, ami az elmúlt hónapok folyamán, egészen pontosan január környékén már eredményezett leépítéseket.

A Seagate véleménye szerint mindenképpen szükség van az elbocsátásokra ahhoz, hogy a cég a következő pénzügyi negyedév folyamán ismét nyereségessé válhasson. A vállalat eddig már 709 millió dolláros veszteségnél tart, ugyanis a jelnlegi pénzügyi év első negyedévében 60 millió dolláros nyereséget, majd a második negyedévben 273 millió dolláros és a harmadik negyedévben 496 millió dolláros veszteséget produkált. A pénzügyi év egyébként nem egyenlő a naptári évvel, ahogy az a fentiekből már kiderült.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!