iPon Hírek

Seagate Video HDD: csendes, megbízható merevlemezek kifejezetten videózásra

Dátum | 2013. 05. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Seagate legfrissebb merevlemezcsaládjának tagjai halkan, alacsony hőtermelés és alacsony fogyasztás mellett dolgoznak, és a megbízhatóságukra sem lehet panasz. A vállalat a Video 3.5 HDD sorozat tagjait kifejezetten arra fejlesztette ki, hogy segítségükkel megbízható, hatékony energiafelhasználás mellett üzemelő megoldásokat biztosíthasson a tartalomszolgáltatók és a felhasználók számára. A termékek kifejlesztésénél három fő területet tartottak szem előtt a mérnökök: nagy adattároló kapacitás és streamelési képesség, megbízható működés, illetve alacsony üzemi zajszint. A munka gyümölcseként megszületett a Video 3.5 sorozat, amelyben 250 GB-tól egészen 4 TB-ig bezárólag többféle adattároló kapacitású modellt találunk. Az új merevlemezek ütőképességére jellemző, hogy gond nélkül, megbízhatóan üzemelnek a nap 24 órájában, a hét minden napján és egyidejűleg egyenként akár 16 darab HD stream kezelésére is képesek, normál felbontású videó folyamokból pedig egyszerre akár 20 darabbal is megbirkóznak. A termékek akár 75 Celsius üzemi hőmérsékleten is megbízhatóan, stabilan működnek, ami a tartalomszolgáltatók számára jó hír. Az új adattárolók közül a 250 GB-os modell 30 órányi, 4 TB-os társa pedig 480 órányi HD adást tud tárolni. Az új HDD család tagjai 0,55%-os meghibásodási aránnyal rendelkeznek, ami igen alacsony, így kiválóan alkalmasak azokra a területekre, ahol megbízható, hosszú élettartammal rendelkező, folyamatosan üzemelő adattárakra van szükség, amelyek nem ijednek meg több videó folyamtól sem. A gyártó mérnökei az új HDD család tagjait úgy alkották meg, hogy azok alacsony fogyasztás és alacsony hőtermelés mellett üzemeljenek. Az újdonságok 50%-ban újrahasznosított anyagokból készültek, anyagaik pedig 70%-ban újrahasznosíthatóak. A 3,5 colos formátumú adattárolók korongjai 5900-as percenkénti fordulatszámmal üzemelnek, maguk az adattárolók pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak. Az 1 TB-os, 2 TB-os, 3 TB-os és 4 TB-os példányok 64 MB-os gyorsítótárat kaptak, az 500 GB-os, 320 GB-os és 250 GB-os modelleknél azonban csak 8 MB-nyi buffer áll rendelkezésre.
A friss merevlemezek tulajdonságai. A kép nagyítható!
A friss merevlemezek tulajdonságai. A kép nagyítható!
A Seagate Video 3.5 HDD sorozatának tagjai üzem közben maximum 24 dB(A) zajszintet produkálnak, tipikus üzemi zajszintjük pedig adattároló kapacitástól függően 23 dB(A) és 19 dB(A) között helyezkedik el, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül. Az Video 3.5 HDD sorozat tagjai hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban nem derült ki, hogy az egyes modellek mennyibe kerülnek majd.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Enno
2013.05.28. 16:06
Hogy ha adnak rá 3év garit legalább akkor még jó is lehet. De sajnos pont a Seagate az aki a legjobban megnyeste még annó a garikat a merevlemezeken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Enno
2013.05.28. 16:07
Na ez jó, mindenkinek a garidő jut eszébe egyből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. petyus76
2013.05.28. 16:57
Nem tudom mit értetlenkedsz, miért kéne kitalálnod, hogy mennyi, ott van minden.
Pl. ami nekem van Pipeline HD 1TB az 19/21decibeles üresjárat/maximum terhelés.
Gyakorlatilag zajmentes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. _DiEGO_
2013.05.28. 17:18
Idei csúcsán a forint !

230 forint alatt a frank, 286 forint az euró - hónapok óta nem volt ilyen olcsó a forint. Már csak 286 forintot ér 1 euró a bankközi piacon. Ennél erősebb még nem volt az idén a forint. A svájci frank 229 forint alá esett, ez pedig héthavi csúcs. Az Investor.hu azt emeli ki, hogy a világ fejlődő piaci devizáit figyelembe véve gyakorlatilag a legjobb teljesítményt nyújtotta 4,6 százalékos erősödésével.

Lassan mehetnek lefele az árak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Enno
2013.05.28. 17:24
Na azt lesheted, valahogy elfelejtik csökkenteni mindig ilyesféle esetekben. Emelni azt tudják bőszen.
Régen mikor a keleten háborúztak az amcsik az olaj ára ment fel nagyon ami drágított sokat az üzemanyagon. Attól az emeléstől kezdve sosem ment vissza a benzin ára a korábbi pontra, annak ellenére sem hogy még olcsóbb is lett az olaj hordónkénti ára mint a háború előtt.( elég egyoldalú volt, szal inkább lerohanás).

Úgy vannak az ilyen dolgokkal, hogy akkor megtudták venni mikor drága volt megfogják eztán is. Nem csökkentünk, több lesz a haszon. Kell a 10. nyaralóra a pénz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. _DiEGO_
2013.05.28. 17:27
PVR hmmm , hmmm , vajon mit is funkcionál ? na ? pedig ott van leirva:

: nagy adattároló kapacitás és streamelési képesség, megbízható működés, illetve alacsony üzemi zajszint.
és egyidejűleg egyenként akár 16 darab HD stream kezelésére is képesek, 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2013.05.28. 17:37
Te jó ég... "kifejezetten videózásra"
Ha filmet nézel a több100E FT-os audiotechnikáddal valószínűleg baromira fog zavarni... Még az enyémet sem hallani pedig nincs feltűntetve hogy alacson zajszint
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2013.05.28. 17:40
A Seagate Video 3.5 HDD sorozatának tagjai üzem közben maximum 24 dB(A) zajszintet produkálnak, tipikus üzemi zajszintjük pedig adattároló kapacitástól függően 23 dB(A) és 19 dB(A) között helyezkedik el, ahogy az a fenti táblázatból is kiderül.

kunrichard

Akkor indíts el külön-külön de egymás után csak 3-4 film másolását ! azaz párhuzamosan próbáljon menni a másolási folyamat , ha érted azt odafosott HDD -d ! Egyik a másikára várakozik , illetve kis sávszél elkezd osztódni ... érted a lényegét ? hogy mire való ?? vagy csak csípőből dirr-durr
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MasterMark kunri...
2013.05.29. 08:29
Több százezerért talán kapsz egy jobbfajta tápkábelt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2013.05.29. 11:53
"Az új HDD család tagjai 0,55%-os meghibásodási aránnyal rendelkeznek"

A gyártó kozmetikázott marketingdumája. Ez majd csak tényleges napi használat közben fog kiderülni, mennyit bír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!