iPon Hírek

Sebességet vált a Xiaomi Mi Max, jön a Prime modell

Dátum | 2016. 10. 14.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi idén igencsak felpörgette a mobilos ágazatát, a korábbi évekhez képest sokkal több különböző modellel állt ellő a vállalat. Ezúttal a Mi Max egy friss variánsának érkezéséről számolhatunk be, ami az eredetileg májusban debütált modellre több ponton is rá fog licitálni. Ráadásul elég sok pletyka kering egyéb újdonságokról is, amelyek a következő hetekben, hónapokban jöhetnek, szóval még korán sincs vége az áradatnak.
Hírünk alanya, a Prime jelzővel illetett Mi Max hatalmas kijelzővel áll szolgálatba: egy 6,44 hüvelykes panel tölti ki az előlapjának jelentős részét. A szóban forgó megjelenítő IPS technológiával és 1920 x 1080 képpontos felbontással dolgozik, így megfelelő képminőséget tud majd nyújtani. A Mi Max Prime esetében a motortérben rejlik a lényeg. Az új modellben már nem a korábban használt Snapdragon 650 besorolású központi chip dolgozik, hanem a Snapdragon 652 zászlaja alá tartozó MSM8976, ami nem hat, hanem már nyolcmagos. Ez a Qualcomm lapka ugyanannyi Cortex-A72 és Cortex-A53 processzormagot vonultat fel, de továbbra is eltérő órajelen, a gyengébb kvartett csak 1,4 GHz-ig skálázódhat, míg az izmosabb „csokor” már akár 1,8 GHz-re is felpöröghet, ha minden erejét latba kell vetnie. A grafikus munkát ezúttal is az Adreno 510 IGP végzi, de ilyen téren is tetten érhető némi sebességtöbblet a frekvencia fentebb tornászása miatt. A rendszermemóriának sincs híján ez a Xioami készülék, ugyanis az eddig 3 GB helyét már 4 GB RAM vette át, ami biztos, hogy mindenre elég lesz. És a tárkapacitása is nőtt a gépnek, konkrétan a duplájával, 128 GB-tal áll szolgálatba, ráadásul még a bővítési lehetőséget is megtartották a tervezők – bár erre valószínűleg itt már csak egy nagyon szűk rétegnek lesz szüksége.
A Mi Max Prime kamerarendszerét tekintve nem hoz újdonságot a többi Mi Max kiadáshoz képest, de igazából ilyen tekintetben nem is érhette szó a ház elejét. Az előlapi kamera például 5 megapixeles önarcképek készítését teszi lehetővé, miközben a videóhívások alkalmával 1080p-s minőséget képes biztosítani. A főkamera pedig már 16 MPixeles képérzékelőre épül, amit a Sony szállít a kínai alakulat részére. Az emlékezetes pillanatok tökéletes megörökítésének érdekében PDAF támogatással dolgozik a rendszer, így remélhetőleg mindig jó helyen lesz az élesség, és a LED-es villanó, valamint az F/2.0-s rekesznyílással dolgozó lencserendszer meg abban fog segíteni, hogy rosszabb fényviszonyok mellett is jól boldoguljon az egység. Videózáskor a főkamerával már akár Ultra HD anyagokat is meg lehet örökíteni, ami szintén kiemelendő. Az operációs rendszer szerepét a Mi Max megjelenésekor még a MIUI 7 töltötte be, a Prime modellen viszont már az Android 6.0-ra épülő MIUI 8 üdvözli majd a vásárlókat. A frissességre tehát nem lehet panasz a szoftveres oldalon. Persze már kint van az Android 7.0 is, de ezt egy ideig még biztosan nem adoptálja a Xiaomi.
A kapcsolati lehetőségek között van 4G LTE hálózati modem, kétsávos, 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 4.2 LE modul, IrDA port, FM rádió és persze A-GPS vevő is. Arról nem esett szó, hogy a B20 tekintetében mi a helyzet, de sajnos valószínűleg erről itt még le kell mondani, de egyre több Xiaomi okostelefon kerül a boltok polcaira, ami már a 800 MHz-es 4G LTE sávot sem nélkülözi. Ilyen például a Redmi Note 3 Special Edition és a Redmi 3s is, ezekben már a hazai vásárlók is maximális örömüket lelhetik. Mint minden Xiaomi modell, ez is két SIM használatára lett felkészítve, de hibrid módon, szóval a második hálózati kártyának egy sloton kell osztoznia a microSD-vel. Hogy az üzemidővel ne legyen probléma a hatalmas megjelenítő mellett, a Xiaomi fejlesztői kellően izmos akkumulátorral vértezték fel a készüléket. A 4850 mAh-s kapacitású akkumulátor alighanem derekasan helytáll majd akkor is, ha sokat nyomkodja a mobilját a felhasználó. A Gorilla Glass 4 üveg védelme alatt álló, fém burkolattal ellátott szerkezet egyébként tényleg hatalmas, 173,1 x 88,3 x 7,5 milliméteres vonalak ölelik körül, és több mint 200 gramm (203 g) a tömege.
A Xiaomi Mi Max Prime október 17-étől lesz megvásárolható, Indiában kerül majd először a boltok polcaira és ezt követően landolhat Kínában, később pedig a nemzetközi hadszíntéren. A készülékért átszámítva 300 dolláros összeget kell majd kifizetni, így elég jó vételnek ígérkezik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Zotya21
2016.10.14. 11:00
nah ez best buy lenne ha nem lenne ekkora bazinagy, és nem magyaországon élnénk a 27% adóval vámmal stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hympyke
2016.10.16. 07:59
Nem lesz ez drága itt sem, de valóban nagyon nagy a mérete. Még mindig várok valami kezelhető méretű 4,7-5 col körüli, legalább snapdragon 650-es telóra jó akksival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!