iPon Hírek

Sebességváltást követően jön az Oppo R1S

Dátum | 2014. 04. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo nemrégiben rántotta le a leplet a legújabb zászlóshajójáról, a Find 7-ről, és annak valamivel szerényebb képességekkel rendelkező változatáról, a Find 7a-ról, most pedig már egy középkategóriás újdonság érkezéséről számolhatunk be. Az Oppo R1S – ahogy arra a neve is következtetni enged – nem egy teljesen új konstrukció lesz, hanem az R1 egy továbbfejlesztett változata.
A készülékben a MediaTek lapkájának a helyébe egy Qualcomm chip lépett, és ennek köszönhető a változások java. Az újonnan alkalmazott SoC hasonló alapokkal rendelkezik egyébként, mint a korábbi MT6582, ám teljes kihasználtság mellett magasabb órajeleken munkálkodik. Az MSM8928 lett a gép lelke az R1S-nél, mely 1,6 GHz-es frekvencián pörgő Cortex-A7 magokat állít csatasorba, a grafikus feladatok pedig egy Adreno 305-ös feldolgozó egységre lesznek bízva. A rendszermemória és a háttértár konfigurációján nem módosítottak a tervezők, így a RAM ezúttal is 1 GB-os testet öltött, a felhasználóknak pedig ennél a mobilkészüléknél is 16 GB tárkapacitás beosztását kell megoldania. Memóriakártyás bővítési lehetőséggel, ahogy az R1 sem, úgy az újdonság sem szolgál. A 4G LTE technológia támogatásáról a Qualcomm lapka gondoskodik, ez ugyanis magában foglalja a mobil kommunikációs egységet, ráadásul a SoC részét képezi még a Wi-Fi Directtel és DLNA-val megtoldott 802.11 b/g/n WLAN, a Bluetooth 4.0 modul, az RDS-es FM rádió és az A-GPS vevő is. Egyetlen hátulütője azért akad annak, hogy immáron akár 150 Mbps-os sebesség elérésére is képes lesz az okostelefon. Sajnos búcsút kell mondani a második SIM kártya slotnak, ami az R1 esetében még megvolt, ebből fakadóan biztosan akad majd néhány érdeklődő, akinek jobb híján az előző generáció felé kell kacsintgatnia. Az előlapot uraló megjelenítő változatlan maradt, tehát ezúttal is egy 5 hüvelykes átlóval rendelkező, IPS technológiát használó panellel kell számolni, amely a 720p-s felbontásnak köszönhetően kellően éles képet produkál, és a hardvert sem terheli feleslegesen. A kijelző védelméről egy Gorilla Glass 3 üveggel gondoskodtak, ami a Corning egyik legjobb megoldása. Előrelépés történt a kameránál, így 8 helyett akár már 13 megapixeles képek készítésére is lehetősége nyílik a jövendőbeli tulajdonosoknak. A főkamerával lehet majd HDR fotókat és panorámaképeket alkotni, ha pedig videófelvétel készítésére kerül a sor, 1080p-s felbontással kecsegtet az R1S – a munkáját pedig a mindennapok során egy LED-es villanó is segít. A videóhívások alkalmával egy 5 MPixeles egység bizonyíthatja a rátermettségét. Az eszközön, mint a legtöbb Oppo mobil esetében, a Color OS operációs rendszer fut, ami itt éppen az Android 4.3 Jelly Bean alapjaira építkezik. Ez is újításnak számít, hiszen az előző modellnél még eggyel korábbi Android bújt meg a színfalak mögött.
Az Oppo R1S a kialakítását és a fizikai jellemzőit tekintve is megegyezik az elődjével. A 142,7 x 70,4 x 7,1 milliméteres térfogatú, és 140 grammos tömegű szerkezet azonban néhány esetben egy kiemelkedő ismertetőjegynek köszönhetően mégis messziről felismerhető lesz, mégpedig a színe révén. Az R1 fehérben és feketében került kereskedelmi forgalomba, míg az R1S-nél a fehér mellett a kék tűnt fel a kínálatban. Az üzemidőről a modellfrissítést követően is egy 2410 mAh-s kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik, és mivel alapjaiban nem történt komoly változás, így legfeljebb a 4G LTE kapcsolat miatt lehet rosszabb teljesítménye ilyen tekintetben. Az Oppo R1S indulóára hajszálpontosan megegyezik az Oppo R1 esetében meghatározottal. Nagyjából 290 eurónak megfelelő összeget kérnek el az új modellért Kínában, így az európai webáruház kínálatában várhatóan 300 eurós árcédula kíséretében bukkanhat fel a jövőben. A távol-keleten napokon belül megvásárolható lesz, az viszont nem derült ki, hogy felénk mikor futhat be.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. HUFEUR
2014.04.28. 16:19
Röhej, kiadják a OnePlus One-t 270 euróért, minden lehetséges téren jobb, erre most kiadják ezt, ami rosszabb, és valami miatt még drágább is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Crytek01
2014.04.29. 00:48
Opponál elgurult a gyógyszer megörültek az árazó kollégáik.

Ez egy legjobb esetben is kb 240$-s cucc és még sokat is mondtam ,de 300 euro lol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!