iPon Hírek

Sense 5-tel jön a Desire 600

Dátum | 2013. 05. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC-re hosszú hónapok óta rájár a rúd, így nagyon jól jönne már nekik egy sikereket produkáló középkategóriás masina. A HTC Desire 600 több ízben is rendkívül kellemes készüléknek ígérkezik, és bizony megvan arra a sansz, hogy sok vásárló szívébe lopja be magát.

A készülék egyik legfontosabb tulajdonsága a frissített Jelly Bean, ami ugyan továbbra is csak az Android 4.1-et takarja feltehetően, de egy sor olyan újítást csempésztek bele, ami a HTC One-nal mutatkozott be. A felhasználói felület szerepét immáron a Sense 5 tölti be, ami végre letisztult megjelenést garantál a korábbi Sense-ek túlzott bonyolultsága és már-már átláthatatlansága után. Ráadásul a Sense 5-höz tartozó, közösségi életet és a hírszerzést könnyítő BlinkFeedtől sem fosztották meg a Desire 600-at. A szoftveres oldal mellett pedig a másik kiemelten fontos dolog, hogy a készülék dupla SIM helyet rejt, így sokkal rugalmasabban használható az eredeti céljára is - a telefonálásra. Az eszköz lelke egyébként egy egészen egyszerű lapka a Snapdragon 200 családból. A Qualcomm MSM8x25Q négy magot tartalmaz ugyan, de az ARMv7-es felhozatal leggyengébb tagjaiból, a Cortex-A5-ökből áll a kvartett, mely az Adreno 203 IGP mellett foglal helyet. A rendszermemória kapacitása 1 GB-os, míg a háttértárunk mindössze 8 GB-nyi, és a bővítés lehetősége sem adott, ami bizony eléggé problémássá teszi a dolgot. A kapcsolati lehetőségek kelléktárában a 3G HSDPA modem mellett találunk NFC chipet, GLONASS kompatibilis GPS vevőt, 802.11 b/g/n Wi-Fi-t és Bluetooth 4.0 modult, mely az aptX kodekkel a továbbított hanganyagot próbálja minél pontosabban reprodukálni a fogadó fél számára.
Két színárnyalat közül lehet majd választani.
A 4,5 hüvelykes megjelenítő ugyan fizikailag nagy, de a felbontását tekintve visszafogottság jellemzi. A Super LCD2 panel csak 960 x 540 képpontos, de ez teljesen rendben van, ha a megcélzott szegmenst nézzük. A gép két kamerája 1,6, illetve 8 megapixeles, utóbbi 720p-s HD videófelvételek készítésére alkalmas. A multimédiás képességek jók: lehetőségünk van rövid összefoglaló videó készítésére fotókkal és mozgóképpel, kapott a gép Beats Audio minősítést és a két, surround hangzást biztosító BoomSound hangszóró is jelen van az előlapon. Az egész konstrukció gyengéje a tárhely mellett az 1860 mAh-s akkumulátor lehet, ami még egyetlen SIM-mel el is menne, ám így mindenképpen kevésnek érződik. A HTC Desire 600 a következő hónap elején, júniusban válik elérhetővé, de egyelőre csak tőlünk keletebbre: Oroszországban, Ukrajnában, és a Közel-Keleten. A HTC célja viszont a globális elérhetőség, így a régiók száma folyamatosan nőni fog. A pontos árakról egyelőre nem beszélt a vállalat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. legyes
2013.05.25. 19:25
A HTC nagyon rosszban lehet az akku gyártókkal. Desire HD után a Padfone 2 akkuja maga a megváltás. Nem kell mindenhol egy töltőt hagyni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. LechooEdy
2013.05.25. 21:16
Az aksi mellett a tárhely bővítésének kilövése miatt is bukta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. HUFEUR
2013.05.26. 09:36
Harmadik gyenge pontja az ára lesz. Igaz, erről nincs még információ, de HTC középkategóriában is nagyon túlárazza a telefonjait. Ennél csak egy-két dologban butább Huawei Ascend Y300 itthon is kapható 40 ezerért, külföldről még olcsóbban, 30k-ból megvan, de a Desire 600 szerintem 60 ezer is lesz. De majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. atesz88
2013.05.26. 12:24
Nagyon elvagy TE tévedve...tény h a HTC csöppet túl áraz (melyik gyártó nem?!), de hogy ez a telefon nem lesz újonnan piacon 60 ezerért az TUTI!
Nem is értem, hogy viszonyíthatsz egy ilyen készüléket pl egy Y300-hoz pusztán száraz adatok alapján
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2013.05.26. 17:25
Igen nem 60-ért lesz hanem 80-90-ért Főleg itthon az A brandek középkategóriája valahol 80-100k között van. Pl Galaxy Fame: Szarabb mint a Galaxy Ace I mégis 50k-ba kerül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gundam00
2013.05.27. 11:08
nem értem hogy a htc miért nem látja , mitre van szüksége a népnek!!!

ezt egy 4,3-as 720p kijelzővel és legalább e legerőseb dualcore procival kellet volna piacra dobni 8gb belső memóval nincs problémám de a bővítési lehetősig kihagyása óriásai baklövés! 32-64 gb nél látom miért hiszik hogy nincs szükség + bővítési lehetőségre , na de 8gb-nál elég csúnya húzás!nem értem , régen értelmes kombinációkat tudtak gyártani , mi lett velük ? jah és a dual-sim meg szerintem ázsiába nagy piacu de nálunk viszonlag alacsony a kerselet rá, főleg ebben az árszegmensben. mert a legtöb dualsim et igénylő ember inkább a brifkóbarát és egyszerű telefonokat keresei.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!