iPon Hírek

Shadow of Mordor - Tolkiennek, szeretettel!

Dátum | 2014. 07. 14.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Middle-earth: Shadow of Mordor története a Hobbit és a Gyűrűk ura eseményei között játszódik. Ez már önmagában sok kérdést vet fel, hiszen ezt az időszakot viszonylag jól dokumentálta Tolkien a különböző köteteiben, és ugyebár sosem hallottunk egy különleges, szellemek által megszállt, Talion néven futó hősről. Emberünk ráadásul Mordorba megy, és mint tudjuk, Szauront nyilván nem győzi le, tehát valamilyen másféle főellenséget kell majd neki találni. Mordor mindenesetre abból a szempontból szerencsés választás, hogy sem a könyvekben, sem a filmekben nem mutatnak belőle túl sokat - persze ez részben azért is van így, mert egy nagy fekete pusztaság, így tehát kérdéses, mennyire lesz változatos a játék. Akárhogy is, a játék írója és vezető fejlesztője, Christian Antamessa nem éppen kispályás, hiszen korábban ő írta a Red Dead Redemption történetét is. Az úriember most elmondta, annak ellenére, hogy gyakorlatilag egy teljesen új, Tolkien által el nem mesélt történetet elevenítenek meg, mégis igyekeznek annyira hűek maradni a világhoz, amennyire csak lehet - pedig olyan karakterek is fel fognak tűnni, mint Gollam, akihez például különösen kényes dolog hozzányúlni. "Minden döntésünknél tiszteletben tartottuk a Tolkien által írottakat, de hozzátettük azért a magunk új ötleteit is" - mondja Antamessa, aki szerint a tájak, a fegyverek, az öltözködés és a lények mind-mind autentikusak lesznek. Érdekes, hogy az író szerint a Talion hangját adó, mostanában rendkívül felkapott Troy Baker játéka és ötletei egy korábban nem is remélt dimenzióba emelték a karaktert, mely minőségben messze túllépett azon, amit korábban elképzeltek neki.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. dragon83
2014.07.14. 21:54
mégis igyekeznek annyira hűek maradni a világhoz, amennyire csak lehet

Ha ez igaz lenne, akkor nem létezne ez a játék. A főhős karaktere, és a trailerekben látott események nem létezhetnének a LOTR univerzumban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.07.15. 01:30
Most komolyan a mondat második felébe kötsz bele, amikor az elsőben ott van, hogy új történetet találnak ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dragon83 Kerty
2014.07.15. 08:39
Igen, a mondat második felébe kötök bele. Ha hűek akartak volna lenni, akkor nem olyan sztorit és főhőst találtak volna ki, aki nem létezhetne a LOTR világában. A LOTR egy low magic világ, ahol nincsenek ilyen flashy, badass vagyok és mindenkit széjjel hasítok meg küldöm a tűzlabdákat ezerrel karakterek, akik csak úgy belovagolnak Mordorba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27
2014.07.15. 10:36
Az egész játék a Lotr-hoz egy ökörség. Világító szemű, meg fegyvereket a kezébe idéző, Aragornt meg mágusokat meghazudtoló dunadán. Persze, hogyne.

A végén még majd tűzlabdákat is dobál, meg telekinézis képessége is van neki. És hallhatatlan.

Igazi gyűrűk ura.

Tipikus szuperhős, akit a nyáladzó gyerekeknek csinálnak. Csak ezt nem ebbe a világba kéne. Bár ha a játék jo lesz, sz*rom is le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Kerty
2014.07.15. 12:37
akkor forduljatok el amikor kijön, mind a ketten
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tibaimp drago...
2014.07.15. 14:38
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tank.rolli... Kerty
2014.07.15. 17:40
hahahaha DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2014.07.17. 23:48
Nem sok köze lesz Tolkien-hez, de valahogy nem fog érdekelni, ha jóra sikeredik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!