iPon Hírek

Shadowgate remake a Kickstarteren

Dátum | 2012. 10. 26.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Shadowgate alkotói, Dave Marsh és Karl Roelofs úgy döntöttek, hogy ők is előkapják a fiókból az ő jó öreg szellemi terméküket és felfrissítik picit. Ez a bizonyos szellemi termék egy klasszikus kalandjáték logikai elemekkel. Az felújított Shadowgate-et Androidra, iOS-re és PC-re szánják a nem olyan rég alapított Zojoi fejlesztői.

Amennyiben játszottatok a régi Shadowgate-tel, akkor nektek jó hír lehet, hogy a nosztalgiázni vágyóknak meghagyták a régi NES-es zenét is, a mostani zenekaros mellett.

Újdonságok is lesznek azért a játékban, jön 60 új fejtörő, nagy felbontású festmények és beépített súgó rendszer, arra az esetre, ha végképp elakadtatok. Jönnek "objektum specifikus" animációk és újragondolt parancs alapú UI. A lenti nosztalgia teaser rendkívül rövid lett, így reméljük, hogy a Kickstarter gyűjtés lejáratáig még mutatnak többet is...

Az eredeti Shadowgate még 1987-ben jelent meg Mac-re, és az egyik legnépszerűbb MacVenture játék volt, de a NES-es tábor is szívesen emlékszik vissza rá. Két folytatása is volt, ezek közül az egyik N64-re.

A Zojoi szeretne visszahozni több klasszikus is, amennyiben sikerül erre piacot találnia. Azon áll a dolog, hogy a GOG.com-on és Steamen találjanak közösséget a MacVenture játékokat és más ICOM szimulátor címeknek. A Kickstarter kampány nagy hatással lehet a dolog előre menetelére. További infók a Zojoi Facebook oldalán.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!