iPon Hírek

Sharp LCD HDTV-k Quattron technológiával, WiFi-vel

Dátum | 2011. 03. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sharp legfrissebb, több szempontból is különleges LCD HD televíziói, amelyeket először az idei CES alkalmával csodálhattak meg az érdeklődők, végre megjelentek. Az új LCD HD televíziók esetében érdekesség, hogy LED-es háttérvilágításuk a megszokottól eltérően nem az LCD kijelző mögött, hanem a televízió keretében kapott helyet. A LED fényforrások által kibocsátott fényt diffúzorok segítségével osztják el, hogy a teljes LCD panel a lehető leghomogénebb megvilágítást kaphassa.


Az edge-lit LED háttérvilágítás mellett egyéb különlegességet is tartogatnak az LE830-as sorozat tagjai. Az új televíziók 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelnek, de 3D-s támogatást nem kínálnak, viszont a gyártó állítása szerint az átlagosnál jobb betekintési szöggel és szebb, részletesebb képpel rendelkeznek, mint konkurenseik. Az említett előnyök abból fakadnak, hogy a termék LCD panelje a szokásos RGB szubpixelek helyett a Quattron Quad Pixel technológiát alkalmazza, ami annyit tesz, hogy a piros, a kék, valamint a zöld szubpixelek mellett egy sárga szubpixel is helyet kap a képpontokban. A Quattron névre keresztelt négypixeles technológia segítségével az LCD panel nagyobb felbontású, színhűbb képet és szélesebb látószögeket kínál. Az eljárás a fényerőre is jótékony hatással van, ugyanis a négypixeles rendszer a gyártó hivatalos közleménye szerint több fényt enged át.

A CES alkalmával készített videó:
 


A különleges kijelző technológia mellett további érdekességet is találunk az LE830-as sorozat tagjainál. Az új televíziók beépített WiFi adapterrel is rendelkeznek, így internetezhetünk is a televíziókon: a rendszer segítségével elérhetjük a CinemaNow, a Netflix és a Vudu szolgáltatását, amellyel idehaza sokra éppen nem megyünk. A televíziók természetesen DLNA támogatással is rendelkeznek. Az Energy Star 5.1-es energiahatékonysági szabványnak is megfelelő készülékek minden esetben négy darab HDMI portot kínálnak, ami otthoni környezetben bőven elegendő kell, hogy legyen.

A Sharp Aquos Quattron sorozatába tartozó LE830-as modellek többféle változatban kerülnek forgalomba, így 40 hüvelykes képátlótól egészen 60 hüvelykes képátlóig válogathatnak majd köztük a szerencsésebbek. Az újdonságok egyelőre csak az Amerikai Egyesült Államok területén kaphatóak, európai megjelenésükkel kapcsolatban nem állnak rendelkezésre információk.

Ajánlott végfelhasználói árak:

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. EMILIEN
2011.03.25. 16:37
Ez jó volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. shaddam
2011.03.25. 17:50
Komolyan gondolják hogy 3d nélküli tévét akarnak eladni?Inkább pörögjön a 3d mert jövő nyárra már emberi áron akarok venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2011.03.26. 14:14
nekem jó a 30,000.--os fullhd monitor 24"-ban amit kell azt látom több nem kell nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szerzetes
2011.03.26. 15:34
A 3d hiányát én sem érzem, bár nekem ez a 4. pixel is kicsit parasztvakításnak tűnik, de hát ha valakinek erre van igénye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Fuxy0322
2011.03.26. 19:11
axe:30rongyért vettél 24"es fullhdt? nekem duplajaert sikerult grat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Winkytct
2011.03.28. 09:09
ez a negy pixel dolog ez jo lehet, kek es sargabol is tudnak zoldet keverni es akkor nem lesz hiany a zold szinbol amit a sima TN panel nem tud rendesen vissaadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!