iPon Hírek

Sharp monitor IGZO panellel és extrém felbontással

Dátum | 2012. 11. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Sharp egy igazán különleges, hatalmas képátlóval érkező LCD monitor piacra dobására készül. A termék 32 hüvelykes képátlójú LCD panelje az IGZO technológiára alkalmaz, amely nem csak lélegzetelállítóan részletes, remek minőségű képet kínál, de energiatakarékosan is üzemel. Az IGZO eljárásról az elmúlt évek folyamán már többször is hallhattunk, sőt, okostelefonokban és táblákban is láthattuk.

A PN-K321-es Sharp megjelenítő személyében végre monitorban is rövidesen megcsodálhatjuk, mire képes egy IGZO alapú LCD panel. A szóban forgó megjelenítő nem csak az előbb említett tulajdonságai miatt érdekes, hanem azért is, mert hatalmas, 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A friss monitor videó bemenetei között HDMI és DisplayPort csatlakozók egyaránt jelen lesznek. A 4K-s monitort főleg profiknak, munkaállomások mellé szánja a Sharp, de vastagabb pénztárcájú átlagfelhasználók is megvásárolhatják, ha ez minden vágyuk.


További érdekesség, hogy az újdonság e szegmens legvékonyabb keretével rendelkezik, hiszen a keret mindössze 35 milliméter vastag. A különleges LCD monitor sajnos csak kevesek kiváltsága lesz, ugyanis Japánban, amikor a következő év februárjában végre megjelenik az üzletek polcain, nagyjából 5500 dollárnak megfelelő japán jent fognak elkérni érte, azaz meglehetősen drága lesz. Tény viszont az is, hogy a profi CAD-esek, valamint a profi tartalomkészítő szakemberek számára mindenképpen remek befektetés lehet a termék.

A Sharpk PN-K321-es megjelenítője remélhetőleg a következő év januárjának elején megrendezésre kerülő CES 2013 alkalmával már megtekinthető lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. nyerek01
2012.11.29. 14:38
Nem hallottam még erről az IGZO technológiáról, de ez is csak LCD.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zorrd023
2012.11.29. 18:22
simán elég lenne hogy januárban lesz vagy van aki annyira troll hogy ha nincs neki kiírva hogy kövi év akkor vissza akar menni az időben?
Ekkora felbontáson nem olyan elképesztő a felbontás. Persze monitorban ez még ritka. De Vicces hogy tabletteken több képpont van mint egy 23"-os monitoron Ide is jöhetne már pixel duplázás mellesleg ez is 1920x1080 duplázása Na de 23"-on hozzák meg én az 5:4 monitoroknak is örülnék 24"-on jó panellal mint majom a farkának Vagy ráfeküdhetnének már az oled-re
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sjacint
2012.11.29. 20:14
0,18-0,19 mm pixeltávolság.
CRT óta semmit nem változik csak mobilokban meg tabletekben.
persze ezt se tudom megvenni szal mind1 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MJA
2012.11.29. 20:53
Kellene már ez a nagyobb felbontás 24"-ra is, mert amióta a windowsok, böngészők eszetlenül simítják a betűket, azok úgy néznek ki, mint anno analóg bemenettel valami rossz crt-n...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!