iPon Hírek

Shepard narrálja a Mass Effect Andromeda előzetesét

Dátum | 2015. 11. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A BioWare azt ígérte, hogy a Mass Effect-rajongóknak szóló N7 Day alkalmából nem kapunk majd új információkat a Mass Effect Andromeda játékkal kapcsolatban. Ezt az ígéretét be is tartotta a stúdió, de azért egy kis meglepetéssel készültek: egy kedvcsináló előzetest kaptunk. Ez szinte teljesen élő felvételekből áll össze, ami az emberiség nagyobb eredményeit eleveníti fel az űrkutatással kapcsolatban - többnyire a NASA anyagait alapul véve. Érdekes azonban, hogy az egészet Shepard parancsnok női verziója, alias "FemShep" narrálja, akit egyébként nem más alakít, mint Jennifer Hale. A BioWare korábban többször is hangsúlyozta, hogy a Mass Effect Andromeda teljesen elszakad az előző Mass Effect-trilógiától: egy teljes másik galaxisban játszódik, valamennyivel az eredeti epizódok után. Azt pedig szintén kikötötte a BioWare, hogy Shepard semmilyen szerepet nem kap majd ebben az egészben. Az előzetes narrációját nézve azonban sok rajongó rögtön arra gondolt, hogy itt valami átverés lehet a dologban, és Shepard mégis visszatér. Nos, az ilyen jellegű találgatásoknak Yanick Roy, a BioWare Montreal vezetője vetett véget: ahogy az előzetesben is elhangzik: "Commander Shepard signing off", vagyis ez egyfajta utolsó búcsúajándék, és innentől kezdve nem fogunk hallani az eredeti trilógia főszereplőjéről. Mivel az előzetes az N7 Day napján ment le, a BioWare vélhetően még utoljára ezzel szeretett volna kedveskedni a rajongóknak. A Mass Effect Andromeda elméletileg jövő ősszel jelenik majd meg. A fejlesztés sokáig tart, ugyanis az egész játékot a nulláról építik újra, hiszen ezúttal az Unreal Engine 3 helyett már az Electronic Arts saját Frostbite motorját használják.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. j.panzer
2015.11.09. 18:43
Három éve folyamatosan a leginkább várt játék nálam, és egyben félek is tőle. No meg persze új gépet fogok rá építeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Dobos911 j.pan...
2015.11.09. 20:18
Én is nagyon várom már... csak sajnálom, hogy nem viszik tovább Shepard történetét. Egyelőre nem tok elképzelni egy Shepard nélküli ME-t de remélem rám cáfolnak! Gépfejlesztés itt is tervbe van véve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer Dobos...
2015.11.10. 01:05
Tőlem mehet Shepard nélkül, csak legyen jó. Nehéz lesz hozni az elődök színvonalát.
Ami a gépfejlesztést illeti, mivel erre az egy játékra fogom építeni, az utóbbi 6 (addigra 7) év legdrágább játéka lesz. 350 ezer HUF. Alsó hangon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Taranisz
2015.11.10. 01:13
"A fejlesztés sokáig tart, ugyanis az egész játékot a nulláról építik újra, hiszen ezúttal az Unreal Engine 3 helyett már az Electronic Arts saját Frostbite motorját használják."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.11.10. 10:04
elődök színvonala??
a legelső rész volt jó, utána már folyamatosan butították...
egy csőjáték sosem lesz rpg sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Dobos911 Taran...
2015.11.10. 16:11
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pdx06
2015.11.10. 16:16
Haladhatnának már vele, 4 éve jött ki az utolsó. Ennyi idő alatt kijött az egész trilógia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06 Dobos...
2015.11.10. 16:20
Shephard izgat a legkevésbé, sosem játszottam a default Shephard karakterrel, magam választottam ki a karaktert, talán meg tudom csinálni ugyanarra ebben is. Viszont a többi szereplő és faj lehet hogy hiányozni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. VikMorroHu... LGx
2015.11.10. 19:19
Butították és fejlesztették is. A harcrendszer a harmadikban a legjobb, a történet a másodikban. A fegyverek meg az elsőben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Dobos911 pdx06
2015.11.10. 19:59
Akkor egy kicsit máskép fogalmazok: én se használtam soha a default karaktereket, én is mindig magam készítettem el őket. Nem maga a karakter fog hiányozni, hanem a történetben való szerepe a többi karakterrel való barátsága (pl. Garrus) ergo kb. ugyanaz mint amit te mondtál. Szóval maga a sztori...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Dobos911 VikMo...
2015.11.10. 20:00
Én se mondhattam volna szebben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. j.panzer LGx
2015.11.11. 20:08
Az tény, hogy a fegyverek, és a képességek fejlesztése (RPG rész) az első részben volt a legjobb, sőt az irányítás is, viszont a story, a játékok kidolgozottsága, összetettsége elképesztően jó volt az összes részben. Attól függetlenül, hogy agybajt kaptam attól, hogy a 2. és 3. részben mindent Space-el kellett csinálni, iszonyatos élmény volt a játék. Minden szempontból.
Egyedül a harmadik rész vége volt összecsapva eredetileg, de az Extended Cut-al már az is a helyére került.
És a 2. és a 3. részhez is kaptunk egy-egy fenomenális színvonalú DLC-t. (Shadowbroker, Citadel).

Szóval igen, az irányítástól eltekintve a színvonal elképesztően magas volt, nagyon-nagyon kevés játék volt képes ezt hozni a játéktörténelemben, főleg 3 részen keresztül.

Nehéz lesz egy olyan új részt összedobni, ami ennyire jól ki lesz találva. Úgy értem a karakterek szerethetőek lesznek, a csapat is ütős lesz, lesz románc, szerelem, dráma, komoly etikai döntések, filozófiai mélységű gondolatok/problémák stb, mindezt úgy, hogy a játék megmaradjon ME, de ne lélek nélkül másolja a korábbi elemeket, mint ahogy azt sok folytatás filmben/játékban láttuk.
És akkor ott van még a játék egyedi humora, stb.

Szóval tartom az eredeti állításom, nehéz lesz hozni az eddigi színvonalat. Félek is, hogy nem fog sikerülni a srácoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Supra
2015.11.12. 07:28
Hát, szerintem a történetben, Sheperd-ben és Seperdnében kb ennyi volt. Engem valahol a 3. résznél kezdett idegesíteni, hogy "jön az emberi faj, az evolúció csúcsa, és annak is a legfőbb HEROja, és megmenti a buta és béna világegyetemet"

Hagyjuk már...

Tök jó lesz, ha végre új lapot kezdünk, némileg még hihető karaktrekkel és történettel. Csak félek, hogy egy egész galaxist fogunk lenyomni 3 év alatt :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Manyci j.pan...
2015.11.12. 18:08
Ne vedd sértésnek, nem tudom, hogy te hol játszottál az 1-el, de PC-n valami borzalom volt az irányítás, a konzolról történt (egyébként nem is nagyon leplezett) portolásnak köszönhetően. Szerintem az irányítás a 2-ben, de főleg a 3-ban sokkal jobb volt. Bár az tény, h a space-nyomogatás valóban sok volt.
Am a többivel, amit írtál, teljes mértékben egyet értek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Terror
2015.11.12. 18:18
Csak azt nem értem, hogy ha a canon szerint Shepard férfi, akkor most miért lett női hangja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. j.panzer Manyc...
2015.11.13. 00:13
Nem veszem sértésnek, sőt igazad van. Én PC-n játszottam a ME1-el, és a többivel is, és az első részben valóban nem volt éppen tökély a kontrollálhatóság, a mozgás, a fedezék, és sok minden.
Ezt aláírom. De én az irányítás alatt igazából azt értettem, hogy ott még lehetett egy-egy mozgás funkcióhoz külön gombot rendelni. Más gombbal futottál, guggoltál, ugrottál, stb. Ez később már nem volt igaz, mindent a Space-el kellett csinálni.
Különös nagy "kedvencem" volt, mikor egy-egy ajtó előtt kicsit korábban nyomtam a Space-t, Shepard ugrott fejjel előre egy tigrisbukfencet. Vagy amikor épp át akartam ugrani egy akadályt, helyette a hülyéje behúzódott mögé, és a kereszttűzben szitává lőtték. És fordítva, mikor épp bújni akartam, de lendületből átugrott egy korláton. Jaj komolyan mondom hánytam már az egy gombos irányítástól.

Szóval igen, az első részben sem volt tökéletes, de legalább be lehetett állítani egyéni preferencia alapján, míg ez a későbbi részekből teljesen eltűnt, ha úgy tetszik alaposan vissza lett butítva a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dobos911 Terro...
2015.11.14. 21:37
Hát az egyáltalán nem biztos, hogy férfi [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!