iPon Hírek

Shinji Mikami csatlakozott a ZeniMax-hoz

Dátum | 2010. 10. 28.
Szerző | dragon83
Csoport | JÁTÉK

Shinji Mikami a japán játékfejlesztés egyik legtiszteletreméltóbb alakja, aki olyan programokat tett le eddig az asztalra a csapatával, mint a Resident Evil, a Devil May Cry, vagy épp a Vanquish című kiváló akciójáték. Legutóbbi alkotása még a SEGA bábáskodása mellett készült el, jövőbeli játékait viszont már a ZeniMax-szal karöltve fogja fejleszteni, ugyanis Mikami bejelentette, hogy Tango Gameworks nevű stúdiójával együtt csatlakozott az id Software-t, a Bethesdát és az Arkane Studios-t is birtokló cégcsoporthoz. A neves játéktervező örömét fejezte ki az egyesüléssel kapcsolatban, hiszen elmondása szerint a ZeniMax egy olyan cég, mely bízik a felsőkategóriás játékok fejlesztésében, és támogatja azt.

"A ZeniMax birtokában lévő AAA kategóriás címek magukért beszélnek. Izgatottak vagyunk, hogy csatlakozhattunk a ZeniMax-hoz, és így egy olyan céggel dolgozhatunk együtt, amely a világ legjobb játékait kívánja elkészíteni" - dícsérte Mikami új kiadóját.

Nem fukarkodtak a pozitív jelzőkkel a másik oldalon sem, hiszen Robert Altman, a ZeniMax fejese a világ egy legjobb játékfejlesztőjeként beszélt Shinji Mikamiról, akinek játékai újra és újra elkápráztatják a kritikusokat és a játékosokat.

Mikami jelenleg a Shadows of the Damned című akciójátékon dolgozik, azt viszont még nem tudjuk, hogy azt követően mihez fog kezdeni csapatával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Blade0012
2010.10.28. 22:18
Mikami és Devil May Cry? Nem passzol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dragon83
2010.10.28. 22:26
Ha esetleg arra gondolsz, hogy kizárólag Kamiya nevéhez kötődik a DMC, akkor elárulom, hogy Kamiya volt a rendező, Mikami pedig az executive producer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Blade0012
2010.10.28. 22:34
Amiből nyilván az következik, hogy távoltól sem ő tette le az asztalra. A MGS sem kizárólag Kojima nevéhez kötődik, mert más is dolgozott rajta, ahogy a Fable sem csak Molineux-éhoz, mégis rájuk asszociál először az ember - erre értettem, hogy a DMC és Mikami nem passzol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!