iPon Hírek

Shroud of the Avatar fél éves összefoglaló

Dátum | 2013. 11. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Hat hónapja áll fejlesztés alatt Richard Garriott, azaz Lord British MMORPG-je, a Shroud of the Avatar, amellyel korábbi híreinkben már találkozhattatok. Legutóbb a lakberendezés került bemutatásra, és a legújabb összefoglaló videó, amely a darab jelenlegi állapotát mutatja, szintén sok időt szentel ennek a témának. Ezúttal a különböző lakózónákkal is részletesen megismerkedhetünk, és még több ház belsejébe kukkanthatunk be, Lord British pedig újra lelkesen rakosgatja ide-oda a különböző berendezési tárgyakat. A beszélgetésekért felelős MI a játék egy igen érdekes részét fogja képezni, az NPC-kel való tárgyaláskor ugyanis nem előre megírt mondatok közül kell választanunk, hanem szabadon begépelhetjük mondandónkat, az MI pedig megpróbálja felismerni a kulcsszavakat és ennek alapján reagál majd. A játék gazdaságáért nagyrészt a játékosok lesznek felelősek, nemcsak a felszerelési tárgyakat, de az elkészítésükhöz szükséges eszközöket és szerszámokat is ők fogják tudni elkészíteni. A szakmák gyakorlása a szokásos begyűjtés, nyersanyag-feldolgozás és késztermék gyártás fázisokból áll majd, ez utóbbi kettőt be is mutatja a videó. Érdekes módon a gyártás grafikus kezelőfelület segítségével történik, nem listából válogatjuk ki a recepteket. Kis betekintést nyerhetünk a harcba is, ami egyelőre a szokásos statikus egy helyben állósnak tűnik, de persze ezek még nagyon a kezdeti állapotok. A városok megismerése után erdei kirándulást tehetünk - ezek a részek már valamivel pofásabban néznek ki. Eddig csak férfi avatarokat láthattunk, most megmutatják a nőit is, amit bizonyára még szintén tovább fognak fejleszteni. A videó végén olyan játékosok által készített pályákat láthatunk, melyek a hétről-hétre meghirdetett versenyeken győztes helyezést értek el. A Kickstarteren 2 millió dollárból megfinanszírozott játék várhatóan jövő októberben fog megjelenni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Meteoreso
2013.11.05. 18:59
Nini egy oldschool RPG.
És nem is akármilyen név. Ha az avatár nevet meghallom nekem nem a kis kék lények jutnak eszembe hanem a minden idők legjobb top 10 RPG-jének egyike az Avatár.
A grafika a régi időket idézi persze ettől még szép.
A nőnek kicsit darabos a mozgása de nekem a látvány mindenért kárpótok.
Végre egy igazi ízig vérig FANTASY,nem panda macis, nem miki egeres nem Inujasás, szóval nem műanyag. Hű de nagy hiány van egy szabadvilágú RPG ből manapság.
Kicsit bánom hogy nem CRPG de ez van attól még nagyon kellemes emlékeket idézett bennem... Nekem várós...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!