iPon Hírek

Shuttle D 1416S megfigyelő rendszerekhez

Dátum | 2008. 12. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Shuttle Barebone konfiguráció rendkívül népszerűek a felhasználók között. A gyártó most egy új terméket mutatott be, amely kifejezetten biztonságtechnikai célokra lett kifejlesztve, ugyanis akár 16 darab CCTV kamera képét tudja fogadni, amelyek képei közül a termék házán elhelyezett 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelző segítségével lehet válogatni. A termék érintőkijelzővel érkezik, ennek köszönhetően gyakorlatilag nincs szükség semmilyen egyéb perifériára a rendszer működéséhez, ugyanis minden funkció elérhető a TouchScreen segítségével. Azért egyes esetekben egy billentyűzet mindenképpen jól jöhet.


A Shuttle a SecurityCenter névre hallgató biztonságtechnikai alkalmazását, valamint komplett rendszerét privát vagy vállalati környezetbe egyaránt ajánlja. Maga a D 1416s típusjelzéssel ellátott készülék rendkívül kis helyet foglal, a rajta elhelyezett kijelző nagyméretű gombok alkalmazásával teszi lehetővé a könnyű és gyors navigációt a menü, illetve a kamerák képei között. A termékhez igény esetén külső monitort is csatlakoztathatunk a VGA kimenet jóvoltából.


A biztonsági szoftverben számos képformátum, illetve rögzítési mód közül válogathatunk, maga a rendszer úgy lett megtervezve, hogy tökéletesen működjön a napi 24 órájában, illetve a hét minden napján, megállás nélkül. A szoftver lehetőséget ad arra is, hogy csak mozgás érzékelése esetén készüljenek képek, illetve videofelvétel. A rendszer a videókat MPEG-4-es formátumba menti, a felvételeket könnyedén kiírhatjuk DVD-re a beépített DVD meghajtó segítségével, de az USB portoknak köszönhetően akár hordozható merevlemezre is menthetjük őket, sőt, a Gigabites Ethernet csatlakozó használatával a hálózat számítógépei között is megoszthatjuk a videókat.


Az újdonság 30,5 x 20 x 18,5 cm-es méretekkel, valamint 4,6 Kg-os súllyal bír. A rendszerben 1 GB DDR2-es memória, egy Intel Core 2 Duo E7200-as processzor, valamint egy integrált, Intel GMA X3100-as típusú videó vezérlő foglal helyet. A rendszer 5.1-es audió vezérlővel, gigabites ethernet csatlakozóval és 500 GB-os merevlemezzel érkezik. A hardver elemek tápellátásáról egy 100W-os tápegység gondoskodik. A termék Windows Vista operációsrendszerrel és heat pipe hűtőrendszerrel kerül forgalomba. A 7 hüvelykes képátlójú érintőkijelző 800x480 pixeles natív felbontással üzemel. A kamerák képeit a rendszer a gyártó által mellékelt, PCI Express x1-es es slotba illeszkedő, 4 darab TechWell 6805-ös chipet tartalmazó Shuttle PV416 Surveillance kártya segítségével fogadja.


A Shuttle D 1416S a Shuttle viszonteladó hálózatából érhető el, a termék ajánlott végfelhasználói ára 898 euró. A rendszert a gyártó weboldalán található konfigurátor segítségével igényeinknek megfelelően könnyedén személyre szabhatjuk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.12.01. 20:49
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!