iPon Hírek

Shuttle X50: új egybegép Linux alapokon

Dátum | 2009. 09. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Shuttle, aki a kisméretű, stílusos számítógép konfigurációk egyik legnevesebb specialistája, most egy új egybegéppel jelentkezik a piacon. Az X50-es típusjelzéssel ellátott termék előtelepített Linux operációsrendszerrel kerül forgalomba és hozza a gyártótól már megszokott szintet mind minőségben, mind pedig felszereltségben és funkcionalitásban.


Az X500V modell 3,6 cm vastag és az openSUSE Linux legfrissebb, 11.1-es verzióját tartalmazza operációsrendszerként. A nyílt forráskódú szoftverhez rengeteg ingyenes alkalmazást tölthetnek le a felhasználók az openSUSE weboldalról, amelyek segítségével a legtöbb mindennapi feladat gond nélkül ellátható.


Csatlakozók.A fekete vagy fehér színben érkező újdonság belsejében Atom 330-as processzor teljesít szolgálatot, amely egy 1,6 GHz-en üzemelő kétmagos processzor. A termék 1 GB-nyi DDR2-es rendszermemóriával bír, 160 GB-os mobil merevlemezt tartalmaz és 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel van felvértezve. Az LCD panel 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel és nem a szokványos megoldások táborát gyarapítja: a vállalat az ASUS és az MSI egybegépéinek mintájára érintőkijelzővel látta el a terméket. Az új jövevény ezen kívül 1,3 megapixeles webkamerával, kártyaolvasóval, mikrofonnal és sztereó hangszórókkal egyaránt rendelkezik. A csatlakozók között egy Gigabites Ethernet portot, egy VGA kimenetet, valamint 5 darab USB 2.0-s portot találunk, de ezen kívül hatcsatornás audió vezérlő és egy WiFi 802.11n típusú beépített vezeték nélküli hálózati adapter is helyet kapott a kínálatban.

Példa VESA-használatra.A VESA rögzítő furatoknak köszönhetően az X500V könnyedén falra szerelhető, de akár speciális asztali monitorállványra is rögzíthetjük a kényelmesebb használat érdekében. A Shuttle Kensington porttal is ellátta az újdonságot, ennek segítségével számkódos zár segítségével láncolhatjuk a gépet az asztalhoz, így picit megnehezíthetjük a tolvajok dolgát.

A Shuttle X500V-re két év garancia jár, a termék már elérhető a Shuttle partnerek kínálatában és a gyártó on-line rendszerkonfigurációs weblapján keresztül is. Az ajánlott végfelhasználói ár 444 euró magasságában helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kenand
2009.09.04. 14:24
Hát az ION nagyon hiányzik belőle.
És a 2 magos ATOM sem erős, de sokkal jobb, mint az egymagos az tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!