iPon Hírek

Shuttle XPC H7 7800H: újabb Mini PC

Dátum | 2008. 11. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Shuttle, aki a kisméretű számítógép konfigurációk egyik legnagyobb gyártója, most újabb termékkel jelentkezik a piacon. A vállalat legfrissebb újdonsága kifejezetten multimédiás célokra készült, a termék tökéletesen alkalmas a nagyfelbontású Blu-ray filmek lejátszására is. A Shuttle XPC 7800H névre keresztelt jövevény könnyen kezelhető, nagy teljesítménnyel áll a felhasználók rendelkezésére és a gyártó szerint egyszerűen bővíthető.


A Windows Vista operációsrendszerrel érkező termékben helyet kapott egy Blu-ray kombó meghajtó, egy 25 in 1 kártyaolvasó, valamint egy hibrid TV-tuner kártya egyaránt, de a kínálatból a WiFi adapter és a távirányító sem hiányzik. A rendszer a Shuttle XPC Barebone SN78SH7-es modell alapjaira épül, a sokoldalú gép 32,5 x 20,8 x 18,9 cm-es méretekkel rendelkezik.


A konfigurációt a vásárlók integrált GeForce 8200-as videó vezérlővel kapják kézhez, de a rendszerben található PCI Express x16-os bővítőhelynek köszönhetően bármikor leválthatjuk az integrált megoldást, és helyette használhatunk akár egy erősebb videokártyát is. A 915 euróba kerülő konfigurációban AMD Athlon 6000+ -os processzor,  2 x 1 GB-nyi DDR2-800 MHz-es rendszermemória, valamint egy 500 GB-os SATA 3 Gbps-os merevlemez foglal helyet. A készülék Blu-ray kombó meghajtóval és DVB-T/Analog Hybrid TV-tuner kártyával érkezik, ez utóbbihoz egy távirányítót is kapunk. A termék ezen kívül tartalmaz még egy 25 in 1 kártyaolvasót is, az operációsrendszer szerepét pedig egy Windows Vista Home Premium tölti be. A Shuttle kisméretű PC-je két FireWire csatlakozóval, gigabites ethernet vezérlővel, valamint egy nyolccsatornás integrált audió vezérlővel érkezik (Realtek ALC888DD).


Fontos megemlíteni azt a tényt is, hogy a Shuttle legújabb terméke az igényeinknek és a pénztárcánknak megfelelően szabadon testreszabható a gyártó oldalán található konfigurátor segítségével. A kis készülék alapára egyébként 582 euró, amiért cserébe integrált videó vezérlőt, 2 x 512 MB DDR2-800 MHz-es memóriát, valamint egy Athlon X2 4800+-os processzort és egy 320 GB-os SATA merevlemezt kapunk. Az alapárban nincs Blu-ray meghajtó, sőt, TV-tuner sem.

A Shuttle XPC H7 7800H már elérhető kereskedelmi forgalomban, remélhetőleg nemsokára hazánkba is megérkezik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. szabtam
2008.11.06. 21:31
az acer-nek van egy jó kis szériája, az aspire, van ilyen jó, és fele ennyibe kerül...

http://ipon.hu/?news=3401

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!