iPon Hírek

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth bejelentés

Dátum | 2014. 04. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Firaxis új stratégiai játékában, a Sid Meier's Civilization: Beyond Earthben az emberiség története már távoli világokon folytatódik. Különböző globális eseményeknek és katasztrófáknak köszönhetően világunk instabillá válik, a modern társadalom összeomlik, az emberiség sorsa bizonytalan. Míg az emberek egy része a puszta túlélésért küzd, addig a fejlettebb nemzetek a mélyűri utazás kifejlesztésére fordítják erőforrásaikat, amely új kezdetet jelenthet az emberiség számára. Az űr távoli vidékeire küldött expedíció tagjaként a mi feladatunk lesz, hogy új otthont találjunk az emberiségnek és új civilizációt teremtsünk. Felfedezhetünk és kolonizálhatunk egy idegen bolygót, új technológiákat fejleszthetünk ki, hatalmas hadseregeket toborozhatunk és kialakíthatjuk új világunk arculatát. Utunk során fontos döntéseket kell hoznunk, amelyek kihatással lesznek kolóniánk sorsának alakulására, minden döntés új lehetőségeket nyit meg számunkra. Kalandjaink alapjait először kulturális identitásunk kialakításával alapozhatjuk meg: 8 expedíció szponzor közül választhatunk, mindegyik saját vezetővel és előnyökkel rendelkezik. Űrhajónkat, felszerelésünket és csapatunk tagjait is mi választhatjuk ki, döntéseinknek pedig hatása lesz mindarra, ami az új bolygón vár majd ránk. A meghódítandó világban sok veszély les majd ránk, ellenséges terep és ismeretlen életformák, de találhatunk ősi idegen relikviákat és megszelídíthető lényeket is. A mi feladatunk lesz, hogy virágzó városokat és kereskedelmi útvonalakat építsünk, valamint jólétet teremtsünk embereink számára. A technológiai fejlesztésekkel kapcsolatos döntések nem lineárisak, hanem hálószerűen elágazóak lesznek. Ez a technológiai háló három átfogó téma körül szövődik majd, minden témának más-más lesz a győzelmi feltétele. Küldetéseket is fogunk kapni, melyekből megismerhetjük bolygónk történetét, a melléküldetések pedig segítségünkre lesznek az erőforrások gyűjtésében, egységeink továbbfejlesztésében és általánosságban véve a játékban való továbbjutásban is. Katonai, gazdasági és tudományos egységeket hozhatunk létre és foghatunk munkára, és a különböző általunk választott fejlesztések segítségével saját játékstílusunknak megfelelően alakíthatjuk őket. A játékot, amely robusztus mod támogatással fog rendelkezni akár 8 fős multiplayerben is játszhatjuk. A klasszikus Civilization sorozat legújabb része, amely egyben az Alpha Centauri szellemi utódjának is tekinthető idén ősszel fog megjelenni Windowsra (PC), Linuxra és Macre és 49,99 dolláros áron lesz kapható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. 5hR3kY
2014.04.15. 10:18
Elég sok minden kimaradt a hírből. Elsődlegesen mondjuk az hogy a DX 11 mellett OpenGL támogatást is kap a legújabb kiterjesztésekkel, ebből kifolyólag lesz Linux és OSX változat is ami grafikailag nem lesz sokkal gyengébb mint a Windows-os. Mantle támogatás is lesz benne, sőt ha addigra az AMD elérhetővé teszi, akkor linux alá is lesz! Ellenben érdemes még megemlíteni a full Steam gamepad támogatást is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bala5 5hR3k...
2014.04.15. 10:48
Csak hogy kicsit kötekedjek:
"Alpha Centauri szellemi utódjának is tekinthető idén ősszel fog megjelenni Windowsra (PC), Linuxra és Macre"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. bala5
2014.04.15. 10:51
De hogy értelmes hozzászólásom is legyen: Én már nagyon várok kíváncsi leszek hogy fogják megoldani, milyen lesz a játékmenet, és mennyi újítás lesz az elődökhöz képest.
Nagyon szeretem a civ sorozatot talán nincs is olyan rész amivel ne játszottam volna, talán csak egy két kiegészítő ami kimaradt. Remélem ismét egy olyan részt kapunk ami méltó lesz a névhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. stevenseag...
2014.04.15. 11:02
Akinek van egy kis ideje, érdemes elolvasni ezt az [interjút] a PCGameren is. Érdekes koncepció, kiváncsi vagyok, hogy valósítják meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. slayer007
2014.04.15. 11:53
Te jó ég, ezt a játékot jobban várom, mint eddig bármit. A legtöbb játékórám a civ sorozatokba öltem bele!!! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. slayer007 steve...
2014.04.15. 13:28
Köszi a linket, elolvastam, elég sok infot kaptunk belőle. A Purity elég jónak tűnik, bár valamiért úgy érzem, hogy egy jól összerakott birodalom a másik kettőből ütősebb lesz (ritkán a legerősebb a "középút"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pepeno1
2014.04.15. 14:18
Az elején fellőtt űrhajókról a Freelancer jutott elsőre eszembe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Benny
2014.04.15. 14:20
nagyon jól hangzik, kíváncsi leszek rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. benczeb90
2014.04.15. 14:59
"...a new beginning for mankind." ...megint valami, amit elbaszhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy
2014.04.16. 01:50
Várós!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sbi85
2014.04.16. 11:05
remélem hogy az Alpha Centaurihoz nagyon közeli játékot alkotnak majd meg.
Minden szempontból a legjobb Sid Meier játék szerintem.
Egy darab kifejlett Mind Worm-el elpusztítatni egy Civilizációt...megfizethetetlen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!