iPon Hírek

Sikeresen alátett az Apple-nek az MS?

Dátum | 2009. 05. 20.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Úgy tűnik, elérte a kívánt hatást az MS negatív reklámkampánya az Apple-el szemben, amelyben alaposan kihangsúlyozták a Mac-ek PC-knél lényegesen drágább árfekvését, sugallva így azt, hogy a Mac-ek esetében kevesebbet kap az ember a pénzéért.

A BrandIndex friss felmérései szerint pedig ezt valóban egyre inkább el is hiszi a közönség, mivel ár-érték megítélés tekintetében az Apple igencsak visszaesett a februári-márciusi csúcsáról, a Microsoft pedig sikeresen fölé lendült, méghozzá nem is kevéssel.

46-on az MS, 12-n az Apple
A felmérés 5.000 embert érintett; az elemzők meglátása szerint az MS valóban hatékonyan lovagolta meg a világgazdasági helyzetet, kiemelve a Windows-os PC-k takarékos jellegét a Mac-ekéhez képest. Ezzel a 18-34 éves korcsoportban is sikerrel jártak, ami pedig az Apple törzsbázisa.

Míg tehát az Apple korábban sikeresen állította be az MS-t idejétmúltnak, nehézkesnek és roskatagnak, addig az MS most fordított a kockán, az ár-érték viszonyra apellálva. Mindebből az ugyan még nem egyértelmű, hogy ez a tetszési index tükröződik-e majd a tényleges eladásokban is, de mindenesetre egy előnyös alap lehet az MS-nek...

...Hacsak az Apple időközben szintén elindított válasz-reklámkampánya nem ellensúlyozza majd az MS eddigi aknamunkájának eredményeit; ezek ugyanis arra mutatnak rá, hogy bár a PC-k választéka valóban igen széles, de ha az ember olyan gépet akar, ami egyszerűen csak "működik" és "nem lesz vírusos", akkor a Mac-en kívül nem marad más választása (bár mint tudjuk a második tételről már az Apple is bevallotta, hogy nem úgy van az).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Vardar
2009.05.20. 16:11
VISSZA A HIRHEZ

Mi az, hogy csak az Apple gépek működnek??? Valami tájékozottabb ember elmagyarázhatná, hogy miért nem működik a gépem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bigmac
2009.05.20. 16:20
Vardar te félreértetted a cikket szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jadam92
2009.05.20. 16:25
linuxra is nemsokára lesznek vírusok oszt jön megint a sok MS felhasználó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Snowman
2009.05.20. 16:36
Nincs alternativa az ms el szemben tegnap probalgattam az uj gepemen a ubuntu linuxot 8.10-9.4 ig eggyik sem ment fel az egyik a chipset-tet nem latta a masik a memoriat. Most akkor hol itt a verseny a Windows 7 elso alfa meg siman fel ment. Igy esely sincs a versenyre. A mac az meg nagyon draga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Jhonny06
2009.05.20. 16:56
Vardar: Nem "működik", hanem "csak működik", lényeges különbség, remélem érted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pluto
2009.05.20. 18:24
Hát igen. Mihálynak igaza van, sztem röviden és tömören, a sznobok, vagy a teljesen tájékozatlan emberek vesznek Mac gépet. + Még talán azok, akiknek a kinézet számít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Mohinder
2009.05.20. 20:37
Az viszont már érdekesebb, hogy egy osx 35e megvan, jelszó, kulcs, reg nem kell, viszont egy windows ami nem oem 100e felett :/
Úgy tudom pc-re is megy az osx.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. griffhun
2009.05.20. 21:39
Mohinder:
1. A végfelhasználó legálisan megveheti a bontatlan OEM Windows változatot hardver nélkül is, erre a licencszerződés feljogosítja. Ekkor ő maga válik "rendszerépítővé", és így a saját számítógépére feltelepítheti az OEM Windowst.

2. A feltelepített OEM Windows a számítógép (pontosabban az alaplap) részévé válik, másik számítógépre később nem telepíthető. Korlátozva van az automatikus internetes aktiválás: figyelik, hogy hányszor kerül aktiválásra a termék, és azt is, hogy milyen időközönként. Természetesen megfelelő indokkal a Windows telefonon keresztül továbbra is aktiválható marad.

3. Az alaplapcsere után a konfiguráció új számítógépnek számít, minden más hardverelem szabadon cserélhető. Meghibásodás esetén a garancia idején belül természetesen az OEM Windows is legális marad, és telefonon keresztül aktiválható.

4. Az OEM Windowshoz a Microsoft nem nyújt telefonos technikai segítségnyújtást.

Tehat egy atlag felhasznalonak siman ok az OEM .... mondjuk magamat nem tartom annak, de alaplapot nem tul surun cserelek. Mondjuk windowsonkent egy... az XP kivetel, mert ketto, de a Vista igy ki is marad a bulibol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. lecza
2009.05.21. 03:02
Speciel én PC-párti vagyok, mert volt dolgom Mac-kel is. Ugyanúgy lefagynak, mint a PC-k, ugyanannyi gond van velük, rengeteg program nincs megírva rájuk, és ennek fejébe háromszor annyiba kerülnek. Akinek sok pénze van, megteheti, trendi, és nem ért a számítástechnikához, az biztos, hogy Mac-et vesz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Joachim21
2009.05.21. 08:37
Azért dúrva hogy a tengerentúlon milyen reklámkampányok vannak! Volt szerencsém youtube-on megnézni néhány Mac-es reklámot, és elég élvezetes nézni ahogy csépelik egymást reklámidőben az MS-al! Idehaza is ilyen reklámtörvény kellene már, nem lenne olyan unalmas az óránkénti 20-30 perc kényszerszünet!
Bootrace
Nevető harmadik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Jhonny06
2009.05.22. 18:22
mihaly.hermann: Talán mert valakinek számít, hogy milyen minőségű cuccot vesz és átlagfelhasználóknak, akik egyszerűséget akarnak, a legtökéletesebb egy Mac. És még szép is. Nem mindenki teheti meg, ez tény, de attól még nagyon jó. 10k-ért meg milyen mp3-at kapsz te? Max a kínai piacon, garancia, doboz nélkül. Biztos tovább bírja, mint egy iPod, nem?

A magas szintű tudatlanság itt is befigyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!