iPon Hírek

Sikerrecept: Pizza + internet = vagyon

Dátum | 2008. 04. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Újabb netes sikersztoriról - vagy még inkább, álomüzletről számolhatunk be, ezúttal egy gasztronómiai vonatkozással bíró ügyben.

Egy jelenleg 43 éves amerikai, név szerint Chris Clark, Marylandből, még 1994-ben mindössze $20 ellenében vásárolta meg a pizza.com domaincímet, és kitartóan fizette is érte az éves regisztrációs díjat évről évre - egészen idén januárig.


Amikor pedig meghallotta, hogy valaki sikeresen elpasszolta a vodka.com címet mintegy 3 millió dollárért, úgy döntött, hogy most már részéről is elérkezett a cselekvés ideje - ezért hát aukcióra bocsátotta a nevet.

A végösszeg minden várakozását felülmúlta, és nem is nagyon tudott mást mondani az egészre, mint hogy "Őrület. Egyszerűen őrület". Clark korábban egy tanácsadó céget vezetett, és a pizza.com címet is csak abban a reményben vette meg, hogy ily módon felkeltheti egy pizzás cég figyelmét saját szolgáltatásai iránt.

Ez végül nem jött össze - 2000-ben a cégét is eladta -, viszont a domain éves fenntartási költségét továbbra is fizette, bár leginkább csak hirdetésre használta.

Az aukció azonban bőségesen kárpótolta a korábbi kudarcokért, lévén a pizza.com-ot kereken 2.600.000 dollár ellenében tudta értékesíteni - miközben az aukció $100-ról indult, és az említett végösszeget egyetlen hét alatt érte el. Clark most már csak azt sajnálja, hogy csak ezt az egy domaincímet vette meg annak idején.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Alvin_ti42...
2008.04.06. 18:07
Nekem is meg kellett volna vennem anno az ipon.hu-t :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!