iPon Hírek

Sikerrel zárult a Wasteland 2 kampány

Dátum | 2012. 04. 17.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Már húsz éve próbálkozik Brian Fargo a Wasteland folytatásának megvalósításával, és most végre megvalósulhatnak álmai: lezárult a gyűjtés, és a fejlesztő, az inXile több mint 3 millió dollárt gyűjtött össze a játékra a Kickstarter és a PayPal segítségével. A Kickstarteres gyűjtés végösszege 2,933,147 dollár lett, ezt 61,289 lelkes rajongó dobta össze, és ezt még 107,502 dollárral egészítették ki a PayPalos befizetők. Az alkotóknak így összesen 3,040,649 dollár áll rendelkezésére, hogy elkészítsék poszt-apokaliptikus RPG-jüket, amely az 1988-as kultusz klasszikus Wasteland (a Fallout őse) folytatása lesz.

A játék elkészítéséhez Fargo a Fallout: New Vegas dizájnerének, Chris Avellonénak is igénybe veszi segítségét, és a munkába az RPG-kre specializálódott Obsidian Entertainment is beszáll, de az irányítás inXile főnökének kezében marad. A fejlesztők között találjuk Alan Pavlisht és Mike Stackpole-t is, az eredeti játék fő tervezőit, és Mark Morgant, aki a Fallout 1 és 2 zenéjét szerezte. A történetet Jason Anderson, a Fallout egyik alkotója írja.

Az összegyűjtött pénz arra is elég lesz, hogy az OS X és Linux verziók is elkészüljenek, ráadásul valószínűleg a játék mellé a moddoláshoz szükséges eszközöket is kiadják majd. A Wasteland 2 megjelenése jövőre várható.

Kapcsolódó cikkeink:
Brian Fargo Wasteland 2 tervei
Az Obsidian szívesen lenne Wasteland 2 társfejlesztő

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. LGx
2012.04.17. 20:09
igen, igen, igen! hajrá Brian Fargo!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. magerg
2012.04.18. 09:23
Ez a Las Vegas közepén trónoló scorpitron? Nagyon szép concept art.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!