iPon Hírek

Sikersztori a jövőben is: Amazon Kindle

Dátum | 2008. 05. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Igen kifizetődőnek ígérkezik az Amazon Kindle-projektje: Mark Mahaney, a CitiGroup elemzője ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy az e-könyv olvasóból kevesebb, mint két éven belül több, mint 750 millió dolláros bevétele származhat a cégnek - ami, mint tudjuk, valóban nem kis összeg.

A számítás feltételezi, hogy az idei év végére az eladások száma elérheti a 189.000-et, majd mindössze néhány év alatt a 2,2 milliót is; a növekedés ütemének gyorsulása pedig természetesen fordított arányosságban áll a készülék árának folyamatos csökkenésével.

Ha ehhez hozzávesszük egyrészt azt a tényt is, hogy az Amazon már most is mindenki másnál nagyobb e-könyv választékkal rendelkezik, ami ráadásul a jövőben is nyilván csak egyre bővül majd, másrészt pedig a mostanra kiépíett szilárd, és megbízható hírnevét, ami szinte mindenkihez eljutott már, úgy máris láthatjuk, hogy a Kindle-nek valóban minden esélye megvan a sikerre.

Ennél is kevésbé érthető, hogy ha általában véve az e-könyv olvasók egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és bevételből is egyre többet termelnek a gyártóiknak és forgalmazóiknak, akkor vajon Európa miért van olyannyira lemaradva ezen a téren. "Itt" van az egy darab francia Bookeen, mint gyártó, amelynek a Cybook névre hallgató terméke ott már kapható, nyár közepétől pedig, ha minden igaz, lesz Olaszországban (és vélhetőleg Hollandiában is) a Polymer Vision-féle Readius mobil-mp3-lejátszó-e-könyv-olvasó kombó, de ez nagyjából minden is - ami pedig egy ilyen, láthatólag egyre profitábilisabb termékkategória esetében meglepően kevés.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!