iPon Hírek

SimCity: Neten lógva - 2. menet

Dátum | 2012. 04. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A SimCity jövőre fog megjelenni kizárólag PC-re, és offline egyáltalán nem lehet majd vele játszani: ez a tény nagyon sok PC-s játékost felháborított. A Maxis producere, Jason Haber szerint a multiplayer működése miatt fontos, hogy játék közben állandóan a neten lógjunk, és úgy gondolja, hogy a SimCity júniusi E3-as bemutatója után ezzel a játékosok is egyet fognak érteni. A SimCityben a városok állandó interakcióban vannak egymással, és ezeknek az adatoknak a továbbításához van szükség a szerverekre. Ha pl. tűz üt ki városunkban, a szomszédaink a segítségünkre lehetnek.

"Fontos, hogy az emberek tudják, hogy ezt mi és a fejlesztők akartuk így" - magyarázta Haber. "Úgy érezzük, hogy ez olyan alapvető eleme a játéknak, amely valóban gazdagabbá teszi. Az embereknek megvannak a saját összeesküvés-elméleteik azzal kapcsolatban, hogy miért döntöttünk így. De tényleg, a fejlesztőcsapat frankón úgy érzi, hogy ez valóban sokat hozzáad a játékhoz, és emiatt teljesen megéri, hogy így legyen."

Haber tagadta, hogy döntésüknek köze lenne a kalózkodás elleni harchoz. "Az emberek mindenfélét beszélnek az interneten, de hát a net már csak ilyen. Ez egy dizájn döntés volt, amit annak érdekében hoztunk, hogy a városunkat minél élőbbnek érezhessük. A valódi városok nem elzárt buborékokban léteznek. Egy város hatással van a többi városra, és azok is rá. ... A San Francisco-öböl területén lakom, ahol nagyon sok város helyezkedik el, és mind kapcsolatban állnak, és hatással vannak egymásra. Nagyon fontos része a játéknak ennek a lendületnek és érzésnek az újrateremtése."

Kapcsolódó cikkeink:
SimCity: Neten lógva
Milyen lesz az új SimCity?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. CyberPunk6...
2012.04.20. 17:49
biztosan nem a kalózkodás ellen van, hiszen lehet, hogy már a megjelenés előtt kész lesz az emulátor, ami szimulálja a többi várost és a crack, amivel ugyanúgy lehet offline játszani, mint a neten, csak a szomszéd város emulált lesz és nem igazi játékos. Az eddigi részekhez is van ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. patrik2991
2012.04.20. 18:18
Hát szerintem pedig nagyon rossz ötlet ez a full online dolog. Nekem az jön le belőle, hogy kötelezőek a szomszédok, viszont nekem úgy jobban bejönne, hogy én válaszoltam meg melyik játékhoz kik és hányan legyenek a szomszédaim. Hát majd meglátjuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim
2012.04.20. 18:31
Mondják azt, hogy ez egy városépítő MMO lesz havidíj nélkül és akkor nincs ennyi felháborodás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lackoo1111
2012.04.20. 18:42
De én nem akarok többjátékos módban SimCity-t játszani .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27
2012.04.20. 19:44
Senki se nyugi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2012.04.21. 09:47
Elég negatívak vagytok, pedig ez még jól is elsülhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balucsek
2012.04.21. 15:00
Ez nem negatívizmus, mert engem nem zavar legyen benne nem bánom, de ha én egyedül akarok játszani ne kelljen már online lógnom és a haverokkal jó pofizni stb... Én nem egy facebookos barátgyűjtős vackot akarok ahol minél több ismerősöd van annál jobb vagy, hanem egy régifajta jó kis Sim Cityt amit már jó rég nem láttunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gyurkov
2012.04.21. 22:47
Majd valamelyik csapat kezelésbe veszi megjelenés után, és mehet is az offline játék -> ezzel azt értik el, hogy kevesebben veszik meg majd a játékot -> nem lesz elég profit -> majd a Maxis lesz a hibás -> jobb esetben nem jelenik meg több SimCity, rosszabb esetben stúdióbezárás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.04.25. 09:57
Sok facebookon kifejlodott velemeny.Feltunt valakinek,hogy ezt nem a Zynga csinalja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!