iPon Hírek

SiSoft Sandra 2010 OpenCL tesztekkel

Dátum | 2009. 12. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Sisoft Sandra tesztprogramjának különböző változatait mi is előszeretettel használtuk korábbi tesztjeink alkalmával, ám most a gyártó bejelentette, hogy egy friss verziót készített a szoftverből, amelyben már OpenCL tesztmodulok is helyet kaptak: ezek a tesztprogramok a GPU számítási teljesítményéről és GPGPU rendszer adatátviteli sebességéről adnak némi képet.

A SiSoft újdonsága, a Sandra 2010 OpenCL a 2009-es verzióban található Nvidia CUDA és AMD Stream alapú tesztek OpenCL-re portolt változatait tartalmazza. Az új tesztmodulok kétféleképpen próbálják lemérni, hogy mire is képes a GPGPU rendszer:

SiSoft 2010 gyorsteszt Radeon HD 4890-nel. (Piros téglalap)
A SiSoftware illetékesei külön kiemelik, hogy az AMD OpenCL 1.0-s tesztmoduljai egyelőre még csak béta fázisban vannak jelen, és stabilitásuk és megfelelő működésük egyelőre nem garantált. Ez az Nvidia OpenCL támogatására nem vonatkozik, ott minden a lehető legnagyobb rendben van. Az AMD illetékesei már együttműködést kezdeményeztek a SiSoftware szoftvermérnökeivel annak érdekében, hogy mielőbb optimalizálni tudják a béta fázisban lévő tesztmodulokat.

Az érdeklődők a SiSoft Sandra 2010-es változatát innen tudják letölteni. A Lite verziót válassza mindenki, a többi fizetős.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!