iPon Hírek

Skulltrail platform Core i7-tel 2009 elején

Dátum | 2008. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Mihez kezdenénk, ha asztali számítógépünkben két darab négymagos processzor foglalna helyet, amelyek összesen 16 szálon lennének képesek dolgozni egy időben? Sokunk csak ezzel a gondolattal tud majd eljátszani, ugyanis egy ilyen konfiguráció egyáltalán nem lesz olcsó, persze más kérdés, hogy egy átlag felhasználó számára felesleges is, hiszen egyáltalán nem tudná kihasználni.

Első generációs Skulltrail alaplap.
A Hardware Aktuell munkatársai új információkhoz jutottak az Intel felsőkategóriás, Skulltrail névre hallgató kétprocesszoros platformjával kapcsolatban: a rendszer a jövő év elején már Core i7 processzorokkal szerelt változatban is elérhető lesz. Az első generációs Skulltrail platform tulajdonképpen a szerver és az asztali konfigurációk egy furcsa elegyének volt tekinthető, ugyanis "átmatricázott" munkaállomásokba való processzorokat kombináltak egy kétprocesszoros alaplapban, amely Crossfire és SLI támogatással egyaránt fel volt vértezve. A hírek szerint már készül a rendszer Core i7-es processzorokkal ellátott változata is, ám erről egyelőre túl sok információ még nem áll rendelkezésre, ami tudható, az az, hogy a platformban továbbra is használhatóak lesznek az NVIDIA SLI és az AMD CrossfireX technológiái.

A Skulltrail v2.0, azaz a második generációs platform valamikor 2009 elején jelenik meg kereskedelmi forgalomban, ám ez előtt már valószínűleg bővebb információk, esetleg tesztek is rendelkezésre állnak majd. Az értesülések szerint a hamarosan megrendezésre kerülő IDF (Intel Developer Forum) keretein belül már bemutatkozhat az újdonság, ahogy elődje is tette a tavalyi év folyamán. A rendezvényt Tajvanban, egészen pontosan Taipeiben tartják Október 20-21 között. Ekkor majd további információkkal is jelentkezünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások