iPon Hírek

SkyDrive integráció Gmail alatt, hála az új bővítménynek

Dátum | 2012. 09. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Microsoft Outlook egy ideje már kínál SkyDrive integrációt, azaz egy-egy levél elküldésekor egyszerűen csatolhatunk különböző fájlokat, amelyek SkyDrive tárhelyünkön tanyáznak. Ezt a szolgáltatást valószínűleg sokan szívesen használnák Gmail alatt is, ám erre eddig nem igazán volt mód. Most viszont az Attachments.me bővítmény segítségével Chrome és Firefox webböngészők alatt végre egyszerűen és hatékonyan csatolhatunk fájlokat Gmail-es leveleinkhez SkyDrive tárhelyünkről.


További extra, hogy egyedi szabályok létrehozásával az is megoldható, hogy a Gmail-be érkező leveleinkhez társított csatolmányok egyből a Microsoft SkyDrive tárhelyünkre kerüljenek, így nem foglalják Gmail tárhelyünket. Utóbbi annyit jelent, hogy például egy egyszerű szabály segítségével megadható, hogy egy bizonyos személytől érkező levelek csatolmányai – nevezzük John Doe-nak – a SkyDrive megfelelő mappájába kerüljenek, esetünkben például a „John Doe csatolmányai” mappába. Természetesen több szabály is létrehozható.

Az új szolgáltatást minden SkyDrive fiókkal rendelkező Gmail felhasználó kipróbálhatja. A szolgáltatás sokak számára jól jöhet – legalábbis addig mindenképpen, amíg a Google nem kínál Google Drive integrációt a Gmail esetében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. skateout
2012.09.13. 13:15
Ez pont jól jön.
A munkámat segítené is, mert Skydrive-on van minden személyes és nem személyes fájlom, amit a PC-s Skydrive alkalmazással használok.
Így akkor legalább ez is egyben lesz vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szaandrea
2012.09.13. 18:25
Waterfoxban nem működik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!