iPon Hírek

SkyDrive új bőrben, Androidra is

Dátum | 2012. 08. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Microsoft felhő alapú tárhelye korábban sok kritikát kapott azért, mert nem volt megfelelő alkalmazás hozzá a kulcsfontosságú mobil operációs rendszerekre írva, így hiába kínálta a legnagyobb elérhető tárhelyet, sokak számára szóba sem jöhetett a használata. Ezen múlt év decemberében segítettek, de csak részlegesen.


 2011 végén ugyanis csak az iOS és a Windows Phone kapott kliens applikációt, és a fölényesen piacvezető szerepet betöltő Android hoppon maradt. Most viszont a Microsoft befejezi, amit elkezdett, és a hírek szerint már jövő héttől elérhető lesz a robotos rendszer mellé készített program. Ez lehetőséget ad a felhasználóknak a fájlok böngészésére, új dolgok feltöltésére, megosztására és akár a fájlok megnyitására is más alkalmazásokkal. Sőt, ha módosítunk egy dokumentumot, a mentés után frissíthetjük is a SkyDrive-on tárolt változatot.

az Android kliens így fest majd
Megváltozott a kezelőfelület is, kapott pár új funkciót és mostantól stílusban igazodik a Windows 8, a Windows RT és a Windows Phone operációs rendszerekhez.

az új felhasználói felület
A kisebb dolgok listáját az instant keresés nyitja, ebben semmi extra nincs. Egyszerűen, a kulcsszónak megfelelően, gyorsan összeszedi a szerveren tárolt fájljainkat. A kontextuális eszköztár viszont már érdekesebb; ez lényegében a használatot gyorsítja fel, oly módon, hogy összeszedi a használható menüpontokat, és kiemeli azokat a felső sávba, annak függvényében, hogy éppen mire lehet szükségünk. Továbbá néhány fájlműveletet is felbukkant, lehetőség lesz előnézetben több dokumentumot kijelölni, és drag-and-drop technikával mozgatni ezeket, valamint a fájlok rendezése is jobb lett.


Végül a felhasználók panaszainak és kéréseinek eleget téve, javítottak a feltöltés mechanizmusán is. Ez sokak szerint lassú, és a gépet nagyon megviselő volt eddig, most azonban már kétszer gyorsabban suhannak majd fel a dokumentumok, míg az eszközünknek csak töredékmunkát kell végeznie. Ez bizony szép eredmény.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hmisi
2012.08.16. 13:16
Ez amolyan online tárhely akar lenni. Ezzel csak egy apró probléma van. Kell hozzá mobilinternet, mivel wifi gyakran nincsen, de így meg fizetősé válik a dolog, ráadásul a legtöbb 3gnet alacsony adatforgalmat engedélyez és ezért kevés fájl érhető el. Lehet Amerikába ez jól működik, de nálunk halott ötlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. franc0 hmisi
2012.08.16. 13:41
Kicsit messzebb kellene látni.
Nekem például annyi mobilnet van a céges mobilomon, hogy el se tudom fogyasztani. A Skydrive pedig szorosan integrálva lesz az új Officeba. Megvan a közönség itt is, elhiheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. skateout
2012.08.16. 19:29
Én nekem pedig azért kell, mert így bárhol elérem a munkámat, a személyes képeket, doksikat, stb.
Ha mentek a gépen a Dokumentumok mappába, az egyenesen a SkyDrive-ra megy fel.
És ha netán behalna a merevlemezem, akkor legalább meg van ott is, és kész, letöltöm ismét és boldog vagyok.
A legfontosabbak pedig meg vannak DropBox-ban is, netán Google Drive-on.
Na most, hogy mobilon is használni, hát igen, attól függ mi kell onnan, mert nem akarod végig nézni a családi nyaralásodat a mobilodon ha nem WIFI közelben vagy.
Tehát szerintem még mindig reális a dolog, csak nekünk is annak kell maradni.
Szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. franc0 skate...
2012.08.16. 19:47
Valamint egyre inkább jelen van a mobilon és a laptopon kívül a tablet is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!