iPon Hírek

Skype 5.0, csoportos videokonferencia szolgáltással

Dátum | 2010. 10. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Skype esetében viszonylag ritkán jönnek a nagyobb frissítések, de amikor sor kerül rájuk, akkor biztosra vehetjük, hogy számos hasznos újítással bővül a sokak által kedvelt VoIP alkalmazás. Amikor a Skype 4.0-s változata 2009 februárjában megjelent, akkor a felhasználók az új kezelőfelületnek és a hivások minőségében bekövetkezett javulásnak örülhettek. Most elérkeztünk a Skype 5.0-s változatának megjelenéséhez, amely csoportos videó hívással, Facebook támogatással és a 4.0-s kiadás kezelőfelületének modernizált változatával próbál a felhasználók kedvében járni.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy - egyebek mellett - a csoportos videó hívás lehetősége már a béta változatban is elérhető volt. Videokonferencia közben mindig annak a felhasználónak a képére fókuszál a rendszer, aki éppen beszél, így könnyedén követhetőek az események. Ez, vagyis a csoportos videó konferencia szolgáltatás jelenleg is csak béta formában üzemel, de természetesen bárki számára ingyenesen kipróbálható. A Facebook integrációja annyit tesz, hogy a Facebook Connect használatával könnyedén tarthatjuk a kapcsolatot Facebookos ismerőseinkkel, elérhetjük az üzenőfalat és írhatunk is rá, sőt, ismerőseinkkel akár telefonhívást is kezdeményezhetünk. Ha már a telefonhívásoknál tartunk: az új verzió lehetővé teszi, hogy az internetkapcsolat hibájából kifolyólag megszakadt hívásokat a lehető leghamarabb újrakezdhessük.


Az újítások között találunk még valós idejű kereső szolgáltatást és videó hívás közben a hang- és képminőséggel kapcsolatban is hasznos információkhoz juthatunk.

A Skype 5.0-s változata már elérhető, letöltéséhez ide kell ellátogatni.

Akik esetleg lemaradtak volna róla: egy ideje már Androidra is elérhető a Skype. Bővebb információ itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. hpeter105
2010.10.15. 12:15
hmm kisért a facebook támogatás a wle-ből
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rootshaper
2010.10.15. 13:54
jah, a wle-s facebook tamogatast meg a Trillian kiserti, ami mar tudja ezt legalabb 1 eve. hmm. ja, meg skype-ot, icq-t, meg minden ilyen szirszart. en mar nem is hasznalok semmi mast, csak a Trilliant.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!