iPon Hírek

Skype alapú videó chat a Facebook-on?

Dátum | 2011. 07. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft nemrégiben jelentette be, hogy 8,5 milliárd dollárért felvásárolja a Skype-ot. A tranzakció lezárására még ugyan várni kell, de úgy tűnik, hogy a redmondiak már elkezdtek azon dolgozni, hogy a Skype szolgáltatása újabb területeket hódíthasson meg, így még népszerűbb lehessen, mint jelenleg.

Egy, a neve elhallgatását kérő forrás a TechCrunch munkatársainak adott nyilatkozata alkalmával arról számolt be, hogy a Facebook a héten egy új szolgáltatást mutat be, ami nem lesz más, mint egy videó chat, amelyet a Skype biztosít. Az újítás webböngésző alapú lesz, de a források szerint ezzel egy időben egy asztali kliens is meg fog jelenni, amellyel szintén kiaknázhatóak lesznek a szolgáltatásban rejlő lehetőségek. Ezek az értesülések egyáltalán nem tűnnek sci-fi szintű híreknek, ugyanis a videó chat bevezetése maximálisan logikus lépés lehet annak érdekében, hogy a jelenlegi chat szolgáltatást ütőképesebbé tegyék, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a Microsoft már befektetett a weboldalba, méghozzá 240 millió dollárt 2007 folyamán. A tények így együttesen rendkívül hihetővé teszik az értesüléseket, de amíg mindezt hivatalos forrásból meg nem erősítik, érdemes kellő távolságtartással kezelni a hírt.


A Facebook illetékesei már meghívókat is kiküldtek a héten megrendezésre kerülő eseményre, amelynek keretén belül Mark Zuckerberg ismerteti majd, hogy pontosan milyen új szolgáltatást vezetnek be a Facebook-on. A meghívón szereplő chat ikonok szintén a fenti híresztelések hitelességét erősítik, de hogy mit hoz a jövő, azt majd meglátjuk.

A Facebook és a Skype között egyébként már eddig is volt némi kapcsolat, ugyanis a Skype-ba korábban már több Facebook szolgáltatást is integráltak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. sYs
2011.07.04. 15:31
facebook=skynet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. JoinR
2011.07.04. 16:52
#3: "a Microsoft már befektetett a weboldalba, méghozzá 240 millió dollárt 2007 folyamán"


amúgy skype+facebook=skybook :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. aroon12
2011.07.04. 17:05
skybook + internet= skynet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. slaf
2011.07.04. 17:57
eddig se csíptem a fészbukot de azt hiszem ettől sem fogom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. AxoPy
2011.07.04. 18:07
"milyen új szolgáltatást vezetek be a Facebook-on"
pici elírás van, nem kötekedésből^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sede
2011.07.04. 18:33
A hétvégén ismét feltettem a Skype-t a telefonomra. Még mindig olyan rossz mint amilyen volt, úgy van megtervezve, hogy mindig ott fusson a háttérben! Ha valóban ki akarsz lépni belőle (hogy ne foglalja az erőforrásokat) akkor azzal büntet, hogy újra be kell gépeljed a jelszavadat - ami baromi jó egy apró érintőképernyőn...
Ezért én kilövöm (a szolgáltatását is), aztán amikor kell csak akkor lépek be. Így volt ez szombat délelőtt is, aztán egyszer-csak órákkal később, este 10-kor megszólal a skype hangja a telefonon... A vacakság újraindította magát valahogy, úgy látszik már kilőni sem lehet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ossyni
2011.07.04. 20:37
szerintem tök jó, nem kell telepítgetéssel foglalni a gépem erőforrásait, meg amúgy is portablét használtam, de így mégjobb!
eleve a pötyögős csetnek mi értelme?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prohlep
2011.07.04. 20:47
"skybook + internet= skynet"

Internet a windows vilag mind a mai napig gyenge oldala.

Utolag pasziroztak bele a windows vilagba, ... valamikor a 90-es evek derekan nyomultak azzal, hogy "a Windows elhozza Onnek a vilaghalot".

De valojaban az internet bolcsojet Unix kornyezetben ringattak.

Unix rendszereknek szerves resze volt a halozati kapcsolaton keresztuli szolgaltatas.

Windows-ban erdemes megnezni, hogy a DOS futtato konzolon elerhetok az alapveto Unix-os halozati kapcsolat kezelo parancsok.

Mert a halozatkezeles ennyire Unix-ban fejlodott ki.

Windows pedig valahogy atvette. Persze a maga szokasos modjan: kodositett egyet a koncepcion, felhasznalo feloli latvanyon.

Pelda ilyen kodositesre, hogy a fajlrendszer fogalmat ugy vettek at, hogy a fajlrendszeren BELUL megtalalhato dolgok egy reszet megtalalod a fajlrendszeren KIVUL is. Ilyen peldaul a user profile kulonfele kituntetett csomopontjai.

Kodosites, hogy a halozati kapcsolatokat a nyajas felhasznalo csak nagyon kozvetve talalja a fajlrendszer kornyeken, ... tulajdonkepp felhasznalo szemszogbol mast latunk, mint a tenyleges kezzelfoghato technikai valosag.

Nekem azert okoz nehezseget a Windows hasznalat, mert valahogy tudnom kell, hogy a normal fogalmak milyen kodositesben es hol talalhatok meg.

Windows kodosites, hogy a fajlneveknek van nemzeti anyanyelvi forditasa.

Tehat egy magyar Windows-ban ELTERO FAJLNEVEKET talalsz nativ nyers formaban (altalaban angol), mint a felhasznaloi feluleteken keresztul (altalaban magyar).

"LATSZAT", ... ez egy jo kifejezese annak az allando bizonytalansagnak, amit en Windows hasznalata kozben erzek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sYs
2011.07.04. 21:42
akkor ne használj windows-t, használj linuxot, nem kell emiatt sírni, hogy ilyen sz@r meg olyan sz@r, ott a másik op rendszer, hajrá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ossyni
2011.07.04. 23:19
prohlep -tényleg?

-és hogy jött ez ide a facebook és a skype közé a windows futtatása?

SEHOGY !

Egyébként megnézném én a pc-k elterjedését hol tartana linux alatt... jaaa SEHOL !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Anzal0te
2011.07.05. 11:17
Először talán a rendes chatet kéne megcsinálni normálisan, mert nagyon instabil és bugos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thedevelop... ossyn...
2011.07.05. 12:07
Hagyd csak. A Tanár Úr már csak ilyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. P100
2011.07.05. 14:59
Úgy tűnik a fészbúk megijedt a Google+-tól, mert abban alapból lesz video chat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. sanyix
2011.07.05. 21:35
Valószínűleg azért jó ez valakiknek, mert mint már mondták a microsoft lehetővé tette hogy lehallgassák a skypeot (utána lehet keresni) (az orosz titkoszolgáltatok azért akarták betiltani mert eddig nem lehetett), így tiszta haszon. Az arab forradalmak fácsén szerveződtek, így lehet hogy a skype lehallgatásával fontos infokat tudnak majd elcsípni az illetékesek, megelőzvén a hatalom megbontását, a forradalmak terjedését, a gazdasági stabilitás, és a profit érdekében...

Jobb alternatíva pedig a google talk, gtalk. Jobb hangminőség teljesen multiplatform, böngészőből is megy, csak egy plugin kell hozzá, vagy chrome böngésző esetén a gtalk kiegészítő. Chat, voip, és video is megy rajtuk, ezen kívül csak egy gmail cím kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2011.07.05. 21:40
"Egyébként megnézném én a pc-k elterjedését hol tartana linux alatt... jaaa SEHOL !"

pc-k terjedése rohadtul nem os függő, úgyhogy leülhetsz egy egyessel. Ms nélkül pedig ott tartana a pc amiről nem is álmodnál, ugyanis hiányoznának a fejlődést visszatartó microsoft által előállított akadályok(directx, doc formátum, win only programok, ragaszkodás 20 évvel ezelőtti begyepesedésekhez, ie6, és egyéb szabványtalanított szabványok).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. asdsa
2011.07.06. 00:47
Hát én pont leszarom hogy lehallgatnak e az oroszok vagy nem-e???
Naná..van annél nagyobb gondom is,minthogy forradalmat csináljak meg aggódjak ilyenek miatt.4-5 év azt összeomlik a világgazdaság, azt netet sem kell már fizetni ha nincs miből
Valaki megtudná mondani, ha pl minden nap pl ötödével csökkenne a pénzünk értéke tudnák e olyan gyakran változtatni a UPC-sek a tarifát?D
Jó lenne egy kis olcsó net ha véletlen befagyna a fenekünk..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!