iPon Hírek

Skype iPhone-ra immáron hivatalosan is

Dátum | 2009. 04. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az iPhone-nal kapcsolatban komolyabb ismeretekkel nem rendelkező felhasználók joggal gondolhatnák, hogy az internet-képes telefonon gond nélkül lehet olyan VoIP szolgáltatásokat használni, mint amilyen például a Skype. Nos, ez eddig nem így volt, most viszont megjelent a Skype legfrissebb változata, amelyet a fejlesztők kifejezetten az iPhone-hoz optimalizáltak, és amely végre elérhető az App store kínálatában is.

A Skype által kiadott közlemény szerint az iPhone-ra írt Skype verzió a többi Skype alkalmazáshoz hasonlóan ingyenesen letölthető. A különleges verzió segítségével az iPhone tulajdonosok ingyenes internetes hívásokat kezdeményezhetnek a WiFi hálózaton keresztül világszerte, bármelyik Skype felhasználóval. Természetesen alacsony díjak ellenében vezetékes vagy mobil telefonszámok hívására is van mód. A felhasználók azonnali üzeneteket is küldhetnek, illetve fogadhatnak a 3G, WiFi GPRS vagy EDGE hálózaton keresztül attól függően, hogy éppen melyik elérhető. Ezeken kívül hívások fogadására is lehetőség van az egyedi, személyes Skype szám segítségével, sőt, a felhasználók láthatják partnereik aktuális állapotát, azaz hogy azok be vannak-e jelentkezve, vagy sem. Egyszóval a Skype iPhone-os változata nagyjából ugyanazokkal a szolgáltatásokkal áll a felhasználók rendelkezésére, mint amivel a PC-s verziók. Különbség, hogy a mobil verzióba nincs videótelefonálási lehetőség, és nem tud futni a háttérben.

Skype for iPhone: VoIP csak WiFi-n keresztül.
WiFi hozzáférés használatakor a hagyományos, ingyenes VoIP szolgáltatás és a fizetős Skype hívások egyaránt elérhetőek. 3G, GPRS vagy EDGE használatakor bejelentkezhetünk Skype fiókunkba, frissíthetjük a partnerlistát sőt, az azonnali üzenetküldő szolgáltatást is használhatjuk, viszont a hang alapú hívások a igénybevételére egyáltalán nincs lehetőség ebben az esetben. A szoftver a profilképek megjelenítésére is alkalmas, így a partnerek még könnyebben beazonosíthatóak profilképük alapján. A beépített kamerával saját profilképet is készíthetünk, vagy akár meglévő képeket is lehet használni.

Az új Skype iPhone-hoz és iPod Touch-hoz egyaránt elérhető az App Store-on keresztül. Az iPod Touch esetében egy külön mikrofon beszerzésére is szükség van, ha használni kívánjuk az ingyenes vagy a fizetős VoIP szolgáltatásokat. Van még bőven hová fejlődni, de valahol el kell kezdeni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.01. 14:45
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2009.04.01. 16:08
nah végre vmi hasznos cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.04.01. 16:50
újabb hülyeség a gazdag nyomiknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. sirpalee
2009.04.01. 20:05
Végre itt volt az ideje, akkor jó olcsón meg tudom úszni a telefonálásokat.

Axe, mi a baj? Nem tetszik a telefon? Nem véletlen, hogy az okostelefon piac nagy részét uralja az IPhone, egy nagyon jó kis készülék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!