iPon Hírek

Skype Qik: rövid videóüzenetek küldése egyszerűen

Dátum | 2014. 10. 15.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft egy új alkalmazással próbálja még egyszerűbbé, hatékonyabbá tenni a videó alapú kommunikációt, a Skype Qikkel. A hagyományos Skype jól jöhet, ha egy hosszabb VoIP alapú audió vagy videó párbeszédet szeretnénk lefolytatni, a Skype Qik pedig akkor lehet hasznos, ha egy frappáns kép vagy szöveges üzenet helyett inkább egy sokkal kifejezőbb, rövid videóval szeretnénk elmondani valamit barátainknak, szeretteinknek. Az app kiváló lehet barátaink megviccelésére is. A Skype Qik már elérhető Android, iOS és Windows Phone operációs rendszerre, használata pedig kimondottan egyszerű. A Microsoft szerint a Skype Qik olyan spontán, mint egy szöveges üzenet, ugyanakkor éppen annyira személyes, illetve bizalmas is, mint egy telefonhívás. Az alkalmazásban rejlő lehetőségekből az alábbi videó ad egy kis ízelítőt.
A videóüzenetek mellett úgynevezett Qik Flik-ek is küldhetőek az appal, amelyek nem mások, mint 5 másodperc hosszú GIF-szerű klippek. Ezeket előre is fel lehet venni, majd az éppen alkalmas pillanatban elsüthetőek – mint ha egyfajta egyedi "hangulatjelek" lennének. Ezek a klippek kiválóak lehetnek, ha egy-egy üzenetre gyorsan kell valami frappánsat válaszolni. Videó készítésekor egyébként egyszerűen lehet váltani az előlapi és a hátlapi kamera között.
A dolgok jelenlegi állása szerint az általános videóüzenetek tárolása csak két hétig biztosított, viszont ezeket küldésük után akár azonnal lehet törölni, még akkor is, ha már megnézték őket.
Érdekesség, hogy a Skype Qik lehetőséget nyújt arra is, hogy kontaktjaink közül szükség esetén egyiket-másikat blokkoljuk, ám ez a funkció egyelőre csak Android és Windows Phone mobil operációs rendszerek alatt érhető el, iOS alatt nem. Az iOS felhasználók majd csak valamikor az elkövetkező hetek folyamán kaphatják meg a kontaktblokkolás lehetőségét. Aki kíváncsi a Skype Qik-re, itt további információkat is talál vele kapcsolatban, sőt, a weboldal alján elhelyezett linkek segítségével le is töltheti a rendszeréhez passzoló változatot.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Synitka
2014.10.15. 16:31
Én erre eddig a Vibert használtam Mekkora innováció! MS...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun
2014.10.15. 18:02
Írtam mailt az iponnak!
Melyik a fontosabb? Fasirtba kerülni egy hűséges vásárlóval, vagy inkább ilyen hülye cikkek írására fecsérelni az időt???
Válaszoljatok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. yodamester...
2014.10.15. 23:06
Szerinted "hülye cikk"
Nekem tetszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!