iPon Hírek

Skype újítás: ötszemélyes videokonferencia

Dátum | 2010. 05. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

A Skype a VoIP alkalmazások közül talán az egyik legnépszerűbbnek és legismertebbnek minősül a piacon, ami nem véletlen. A szoftver segítségével ingyenesen tarthatjuk a kapcsolatot a többi Skype felhasználóval, legyen szó szöveges- vagy beszéd alapú kommunikációról, esetleg videó telefonálásról. Az alkalmazás némi díj ellenében a Skype hálózaton kívüli mobil- és vezetékes telefonszámok hívását is lehetővé teszi, egyszóval igen sokoldalú szolgáltatást kínál, ami miatt rendkívüli népszerűségre tett szert az elmúlt évek folyamán.


A cég illetékesei tudják, hogy a nehezen megszerzett piaci részesedésre keményen oda kell figyelni, így időről-időre újabb szolgáltatások kerülnek a repertoárba, amelyekkel még vonzóbbá válik a szoftver. A legújabb funkciók közül az első várhatóan jövő hét folyamán válik majd elérhetővé. Az újításnak köszönhetően akár öt főből álló videokonferenciát is lebonyolíthatunk majd a Skype segítségével, mindezt teljesen ingyen, persze csak addig, míg tart a szolgáltatás béta változatának tesztelése, ezután sajnos fizetős lesz az újítás. A gyártó első körben csak Windows alapú számítógépek számára teszi elérhetővé a szolgáltatást, de az év végéig Macre is megérkezik majd az extra funkció.

A gyártó szerint eddig a több főből álló videokonferencia lebonyolításának lehetőségét hiányolták legjobban a felhasználók. A nem is oly távoli jövőben egyéb újítások is feltűnnek majd a Skype rendszerében, amelyek az ötfős videokonferencia-szolgáltatáshoz hasonlóan a teszt időszak alatt ingyenesen, majd később csak díj ellenében lesznek használhatóak. Az újdonság várható tarifáival kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. rabib
2010.05.06. 18:56
5-en beszélgetni egyszerre mikin keresztül? Múltkor haverokkal hárman beszélgettünk, de már ott se lehetett rendesen egymás szavát érteni, mert mindenki egyszerre mondta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2010.05.06. 19:33
nem kell egymás szavába vágni csak ennyi a lényeg... nagyobb waroknál ennél többen is szoktak lenni egy ts csatiban szal megoldható a csoportos beszélgetés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. olloczky
2010.05.07. 15:07
hát csak most ti abból indultok ki, hogy ilyen idegbeteg kockák nem értik magukat hárman..egy nyugodt családi beszélgetésnél az öt fő simán jó lenne..ezt a funkciót én is hiányoltam belőle..csak nem értem, hogy ha már bevezetik akkor miért öt főre? ha pl 10-en beszélgetnek akkor miért ne kapcsolhatná be mindenki a kamerát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pbando
2010.05.08. 12:49
Azért mert a local mixing miatt tul nagy savszeleseget igenyelne ami tonkre tenne a mknoseget ami nem elfogadhato ha fizetsz erte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!