iPon Hírek

Skyrim - Csak felnőtteknek

Dátum | 2011. 09. 19.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A hamarosan érkező fantasy szerepjáték masszívan alátámasztott indokokkal "M" ("Csak felnőtteknek") besorolást kapott az amerikai ESRB-től. A Skyrimban bőséggel lesz vér, erőszak, alkohol és szexuális utalások is. Lássuk mit is írtak a játékról:

"Ez egy fantasy szerepjáték, melyben a játékosok Dovakin bőrébe bújnak, aki egy profetikus figura, olyan erővel felruházva, mely lehetővé teszi számára sárkányok legyőzését, Skyrim kitalált világában.

A játékosoknak hegyekkel tarkított hatalmas nyílt világon kell átvágniuk magukat, küldetéseket teljesítenek, amik aztán meghatározzák karakterük sorsát. Használnak kardokat, íjakat és nyilakat, baltákat, valamint mágikus támadásokat (pl.: tűzlabdák, jégszilánkok), hogy különféle ellenfeleket győzzenek le (pl.: farkasok, sárkányok, emberi banditák és katonák).

A közelharc során egyes jeleneteknél időlassító effekteket alkalmaznak, főként lefejezésekkor. Nagy méretű vérfoltok szintén gyakorta keletkeznek ütközetek során és egyes helyszíneken nagy mennyiségben találhatunk vért és levágott testrészeket is (pl.: karóra tűzött fejeket). Máshol a játékosok számára megengedett, hogy megtámadjanak passzív vagy védtelen karaktereket, beleértve például falhoz láncolt rabokat; fájdalomkiáltásaikat vérpacák és tűz is kísérhetik.

A játék előrehaladtával a dialógusok és a szöveges feliratok tartalmazhatnak szexuális vonatkozásokat (pl.: "...minden kurvát amit csak a szíved, vagy más testrészed kíván..." [a többi példa hivatkozást megtalálhatjátok az ESRB honlapon angolul]).

Alkohol, mint például a bor, mézsör, sör vásárolható és fogyasztható a játékosok által a játékban, az egyik jelenetben pedig ivó versenyben és részt vehetünk egy másik karakterrel együtt, melynek végén beszédünk zavarossá válik (pl.: "Adjáá mégegyet... neeem lösz gond!)."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. Menthix
2011.09.19. 18:22
K*rva jól hangzik, csak jönne már!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. patrik2991
2011.09.19. 19:08
Szal Fantasy GTAIV lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Svidi
2011.09.19. 19:25
ESRB, nem pedig ESBR, ahogyan a cikkben ki van emelve hivatkozásként... <Köszi! A korrektor egy trehány disznó, pedig én olyan gyönyörű híreket írok... >< Pacman>
Amúgy érdekesnek tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. lackoo1111
2011.09.19. 20:34
Szal Fantasy GTAIV lesz

Inkább egy fantasy bőrbe bújtatott Fallout III vagy NW .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. adler741
2011.09.19. 20:46
Ezeket a véres dolgokat ki lehet kapcsolni vhogy?A kurvák és a sör maradhat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. myckie2
2011.09.19. 21:04
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚrrrrr isten egy gyerek, főleg amcsi még gondolom sose hallotta még azt a szót hogy k*rva. Ha ezt meghallaná a játékba a szíve szorulna össze és epilepszia rohamot kap a gép előtt. De ez csak az én hülye véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. lackoo1111
2011.09.19. 21:06
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Humbuk
2011.09.19. 21:43
@myckie2:

Hát a mai helyzetet látva, nem kéne mégjobban arra buzdítani a fiatalokat, hogy kegyetlenkedjenek. Tök mind 1 a minősítés amíg Apuci meg Anyuci megveszi a játékot csak szálljon már le róla a gyerek. Engem pl a dragon ageben is idegesített, hogy állandóan véres volt a karakterem aztán egszer csak hopp megtisztult és újra vérben pompázott...Nem kéne ezt ennyire eröltetni.

Mondjon bárki bármit sajnos a játékok is tehetnek a növekvő emberi brutalitásért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Iblys
2011.09.19. 22:41
Furcsa én 8 éves korom óta Mortal Kombatokkal játszom mégse akartam kitépni senki gerincét. Ha valakinek ilyenre van hajlama az véres játékok nélkül is megmutatkozik. Ezek a ratingek soha nem érdekeltek és nem is fognak. Ha lesz gyerek majd azzal játszik amit megnéztem és azt mondom rá hogy nyomjad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. LechooEdy
2011.09.20. 00:27
Miért mi hittek, hogy az előző részek is gyerek tündérmesék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. absolom
2011.09.20. 01:06
Szerintem az Oblivion is elég kegyetlen tudott lenni. De természetesen manapság már nem eléggé kegyetlen. A Skyrimnak is fel kell vennie ezeket az új dolgokat, hogy eladhatóbb legyen. A kérdés, hogy mennyire mennek el majd ebbe az irányba. Inkább mainstream legyen, vagy inkább hűséges azokhoz, akik már az Arena, Daggerfall, Morrowind óta ezt játsszák. Valahol középúton lesz az Oblivion és a Dragon Age között. Szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. somakb
2011.09.20. 08:59
Fene tudja, a középkorban is elég brutálisak voltak az emberek, pedig mintha nem lettek volna elektronikus játékok ... mégis jól elszórakoztatták magukat ilyen olyan kivégzéssel, máglyán égetéssel, kínzásokkal, inkvizícióval, belezéssel, végtagcsonkolással stb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vandor78
2011.09.20. 09:09
Amikor néztem az előzeteseket ott jól láttam , hogy 2011.11.01 a megjelenési dátum? Ez azért kicsit álszent azt problémának tartja, hogy egy gyerek sört vehet egy játékban, de az hogy az utcán a valós életben drogot az már elfogadott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MasterMark
2011.09.20. 10:03
11.11.11. van kiírva úgy tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. quex
2011.09.20. 10:03
A történelem melyik szakászaban nem láttak a gyerekek valódi erőszakot, valódi részegeket, valódi kurvákat, valódi szenvedéseket, valódi halálokat? Melyik kisfiú nem játszott háborúsat játékkatonákkal vagy hasonlókkal? Egy fantasy játéktól válna rosszabbá a világ? Az álszentség a hazugságot építi a gyerekekbe. Attól jobb lesz?

Kisfiam, csúnya játék a Skyrim, nem játszhatsz vele, mert rosszra nevel. Én pedig nem játszom vele, mert hülye vagyok a számítógéphez. Kisfiam, nem nézhetsz erőszakos filmeket, mert rosszra tanít, ezt csak felnőttek nézhetik, ezért van este, hogy a felnőttek nyugodtan nézhessék. De a felnőttek miért nézhetnek ilyen filmeket? Nekik nem árt? Ha rosszra tanít, miért nem tiltják meg az ostoba felnőtteknek is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Micromatic
2011.09.20. 10:41
Szánalmas... Mintha a tv-ben nem ezt bámulnák a gyerekek vagy a neten... No mind1...

Persze, hogy kell vér meg egy szerepjáték attól szerepjáték, ha mindent megtehetsz! Most milyen lenne már, ha az ellenség amit levágsz nem vérzik... Szintén ez a verseny ivászat még dob is rajta én szerettem Oblivion-ba is bóklászni a küldetések között, meg úgy ellenni... Még több lehetőséget s szerepjátékra
Valami olyan lenne jó mint a Gothic sorozatban ha kapálás és söprés rulez!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG
2011.09.20. 13:13
Szerintem a Piroska és a farkas brutálisabb. Képzeljétek el szegény nagymamát milyen sokkhatás érte, mikor lenyelte egészben a farkas, aztán a hős vadász szétvágta, aki kiderült , h. állatkínzást követett el... nem is folytatom belegondolni is szörnyű...

Vagy ott van a kedves Micimackó. Szellemileg visszafejlett, autista szerencsétlen, aki nem mellesleg plüss-állat is, és nem is tud róla...

Ez kell a gyereknek?

Igen.
Akkor?
(Nézzünk inkább Spongyabobot)
Mindenki kééész? Igen is kapitááány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!