iPon Hírek

Skyrim DLC: Kevesebb, tartalmasabb

Dátum | 2011. 06. 30.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Az Elder Scrolls V: Skyrim a Fallout 3-hoz képest kevesebb letölthető tartalmat kap majd, de ezek kiadósabbak lesznek, fedte fel a Bethesda. A karmester Todd Howard azt szeretné, ha a DLC-k közelebb lennének egy kiegészítőhöz.

Azt is említette, hogy megbánták, hogy a Fallout 3-at eredetileg úgy tervezték meg, hogy az befejeződjön a fő sztori lezárását követően. Ezt később a Broken Steel orvosolta a világ újranyitásával és a szintkorlát emelésével. Így már nem voltunk rákényszerülve, hogy mindig egy korábbi elmentést hívjunk be, hogy játszhassunk az új tartalmakkal.

A játékosok igényei tisztán mutatták, hogy ez hiba volt, nem követik el többé. Egyelőre még nem terveznek semmilyen DLC-t, de mivel az utóbbi időben nagy sikere volt ezeknek kisebb-nagyobb plusz adalékoknak a játékokhoz, és nem mellesleg szeretik is őket csinálni, egészen biztos, hogy később összeraknak majd valamit.

A Fallout 3 esetében utólagos meglátásuk szerint nem sikerült jól ütemezni a letölthető tartalmakat, így a Skyrim esetében kevesebb, de nagyobb adagokban kapjuk az áldást. Ezen kívül szóba jöttek még a felhasználók által készített modok is, melyek nagy szerepet játszottak az Oblivion PC-s változatának utóéletében. Howard fontolóra vette, hogy kiterjesztik konzolokra is ezt a lehetőséget. Mindez viszont már csak a játék megjelenése után kerül az asztalra.

További screenshotok a hivatalos honlapon!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Magon
2011.06.30. 20:30
"Ezen kívül szóba jöttek még a felhasználók által készített modok is, melyek nagy szerepet játszottak az Oblivion PC-s változatának utóéletében. Howard fontolóra vette, hogy kiterjesztik konzolokra is ezt a lehetőséget."
Ez két dolgot jelent:
1.) A Bethesda mennybe megy
2.) A PC-s modolás erősebben le lesz korlátozva, mint az elődei
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. benczeb90
2011.06.30. 23:35
2.) A PC-s modolás erősebben le lesz korlátozva, mint az elődei

óriási hiba lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2011.07.01. 09:11
Hiba lenne, ellenben ha azt akarják hogy ne csak PC-n lehessen készíteni a modokat, és konzolon csak használni. Akkor kénytelenek egyszerűsíteni.
Jóformán minden modot ellenőrizniük kell majd amit ki akarnak majd engedni kis csomagokban a konzolosoknak. Az oblivionhoz is volt pár olyan mod ahol leginkább a grafikát tuningolták ha bírta a gép, konzolon ezeket nem tudnád használni.

Mellesleg meg.. Jelenjen meg a játék, és csak utána foglalkozzanak a dlc-kkel! Ez a bejelentés kicsit olyan mintha gyárilag tudatosan félkészen adnák ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2011.07.01. 11:26
Szefmester:
Pont ezt írták, hogy még nem foglalkoztak vele! Az AC2-nél például tudtuk, hogy szándékosan megvágták a játékot és aztán később nyomták ki a kivágott részt DLC-nek. Ők most arra koncentrálnak, hogy kész legyen a cucc, de a fősztori után nem zárul le a játék, így lehetőséget adnak maguknak DLC-k készítésére, amik kövér plusz sztorikat hoznak majd be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2011.07.01. 18:15
konzolokra modok? ezt hogy oldják meg a fejlesztők? szerintem egy hülyeség. PC-n azért teljesen más modolni, ahol mondjuk vannak fájlok, van fájlrendszer, vannak modellező szoftverek, rajzolgatós szoftverek, stb stb.

Jah, hogy a CS-re gondoltak, hogy az is menjen konzolon? Nem tudom, szerintem elég körülményes lenne egér nélkül szenvedni benne..

Esetleg PC-n megírom, és az megy konzolon is? Teljesen más a forráskód, és bár a játék ugyanúgy néz ki, kétlem hogy olyan könyedén meg lehetne oldalni a modokat.

Egy út van. Ha valami eszeveszett jó modot írnak a PC-sek (pl FCOM vagy OOO az Oblivion esetén) akkor azt a fejlesztő kiadja DLC-ként, a konzolra is. Term ingyenesen. Ez viszont nem fogja nagymértékben változtatni a játék utoéletét a konzolon, hisz a fejlesztőknek így is munkájuk van vele. Az Obliviont meg eléggé leszrták miután 1 félkész kieget és pár DLC-t kiadtak rá (volt is anyázás anno a horse armor DLC megjelenésekor). Ellenben a moddereknek hála még mindig él.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ataaa
2011.07.03. 10:33
Képek alapján van egy kis Gothic hangulata. Hasznára fog válni...:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!