iPon Hírek

Skyrim: Megújul a menü

Dátum | 2011. 02. 02.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Bethesda újratervezte a széria jellegzetes menürendszerét, a Skyrim már ezzel fog tündökölni. A cél az volt, hogy valami olyat alkossanak, amire még az Apple is azt mondja, hogy "Hű, dizájnos!".

"Tudjátok mikor az iTunes-ban tallózol a zenéid közt és az albumborítókat lapozgatod, valahogy az egész úgy kézre esik, nem? Felvetődött bennünk így a kérdés: 'Mi lenne, ha az Apple csinálna egy fantasy játékot? Hogy nézne ki?'. Nagyon jó pillanatok alatt átpörgetni sok adatot, ami a mi cuccunkkal mindig kicsit nehézkes volt." - nyilatkozta Todd Howard a Game Informernek.

A Skyrimben egy iránytű menüt kaptok, ami első körben a nevéből kitalálhatóan 4 opciót ajánl fel. Jobbra éritek el az inventoryt, ahol 3D renderelt objektumok és leírások várnak majd titeket. Még az alkímiához gyűjtött virágokra is ráközelíthettek és vizsgálgathatjátok őket. Balra a mágia fül található, ahonnan elérhetitek varázslataitokat és egy rövid leírást, hogy mire is jók. Felfele a karakterlapot éritek el, itt nyomon követhetitek hősötök fejlődését. A Skyrimben ugyan nem választhattok kasztot, de az összes skillt durván besorolja a játék 3 alaptípusba: tolvaj, harcos és mágus. Ezeken belül 6 főképesség van. Ezt az egészet egy gyönyörű csillagos égbolt szemlélteti. A nebulák a kasztok, és a csillagképek a skillek. Ahogy haladtok előre a játékban, úgy változik az "egetek". Már csak a lefelé maradt az iránytűből, ott a térképet találjátok, ez a régi papíros stílusú helyett egészen újszerű lesz, valósággal bejárhatjátok a világot a térképen tallózva, kedvetek szerint nagyítva és kicsinyítve. Innen a gyors utazás is bármikor, bárhonnan elérhető lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. ByrDer
2011.02.02. 17:46
A kényelmet értékelem, de szerintem ezt elsősorban konzolokra találták ki, kíváncsi vagyok hogy fog helytállni PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. anubys
2011.02.02. 18:04
Nagyon szeretem az apple termékeit viszont szerintem pont az iTunes az egyetlen használhatatlan programjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. bigz
2011.02.02. 20:51
@anubys: a lapozgatos album nezet pont az egyik legjobb funkcio, amivel valaha eloalltak. lehet, azert nem megy a hasznalata, mert nem almahoz szoktal, en az iPod szinkronizacios nehezsegek miatt utalom kicsit - meg kell szokni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sanyix
2011.02.02. 23:04
LOL az apple nem mondja semmire hogy hű de dizájnos. Ő (steve jobs) mondja meg mi a dizájnos, amire furcsa módon nem csak az apple zombik fogékonyak, hanem a nem hívők egy rétege is

Amúgy pont lekakilom hogy néz ki a tulajdonság menü.
Az aggaszt, hogy skyrim láthatóan jóval kisebb területű a térképeken mint cyrodill. Remélem a méretarányokkal eljátszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Castrol
2011.02.02. 23:19
Emlékszem a Dirt2 menüjére. Húde überkirályul jól nézett ki...az első nap.
A 2. napon már a retkes faxba kivántam a fejlesztőket olyan soká kellett várnom míg végre mindent beállítok és elkezdhetem a versenyt. Mindezt a jól kinéző de hosszú távon idegesítő menürendszer miatt.
Remélem ez a szépháttérképes menürendszer nem a végleges mert engem egy konzolbeteg agymenésre emlékeztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Cooley
2011.02.03. 07:48
Hát erősen remélem, hogy ezt csak a konzol verziókon fogják alkalmazni! Már látni is borzasztó, ami a képen van. Ha a skilleket és egyebeket ilyen idiótán írja majd ki, addig nem fogok játszani, amíg nem jön egy mod az orvoslására.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cooley
2011.02.03. 07:48
Dupla, sorry!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Huma
2011.02.03. 10:48
Nekem biza' nem tetszik. Amikor először megláttam akkor az jutott eszembe hogy Bwaze' ez egy Scifi!! A lekerekitett sarkok a HP, Magica és stam csik dizájnja mind túl modern..

A másik meg ez a minden kis légypiszoknyi Skyrim-es kép és hir világszenzáció szintű hypeolása ami nem tetszik. A kevesebb több lenne.. Nekem a havonta-kéthavonta egy trailer elég lenne, meg egy kis wallpaper meg ilyenek.. De hogy minden kib* nap Jajj a skyrim menűje! Jajj a Skyrim interjú a game directorral a SEMMIRŐL?!?!? (mert most őszintén az a Road to Skyrim videó ki a fenét érdekelt?

Hmm Várom én is de valahogy az az érzésem, hogy az előző részek sikere miatt kicsit el vannak szállva, főleg Todd tűnik egy beképzelt gyiknak :-)

Bocs, lehet csak még reggel van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. insanity22...
2011.02.03. 19:03
Hányingerem van az Apple cuccoktól. Ugye moddolható lesz a Skyrim?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Huma
2011.02.05. 07:46
Oh igen és az előző hozzászólásomhoz némi backup annak aki még izgul bármi Skyrimos "újdonságra" :

http://bethblog.com/index.php/2011/02/04/are-you-this-excited/

:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!