iPon Hírek

SMOLED: az új varázslat

Dátum | 2008. 08. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Új, szebb és hatékonyabb OLED-képernyőt alkotott közös munkában a Toshiba Matsushita Display (TMD) és az Idemitsu Kosan (3 évi fejlesztés eredményeképp), amely igen jótékony hatással lehet például a mobiltelefonok, és különböző hordozható médialejátszók képminőségére és akku-üzemidejére is.


Az SMOLED egész pontosan annyit tesz, mint kis molekulás szerves LED, a teszteredmények tanúsága szerint pedig egy 2,2 hüvelykes, QVGA (240x320) képernyő esetében átlagosan mindössze 100mW-ot fogyasztott, miközben kihozta a maximumot ebből a kicsi felbontásból is. A fényesség élettartamát 60.000 órára becsülik, ami így elvben közel hét évi folyamatos működést is lehetővé tehet.

Természetesen ezeknek is feltűnő ismertetőjelük az olyannyira áhított rendkívüli vékonyság, valamint a magas kontraszt, a fokozott élesség és a széles nézhetőségi szög - gyártási szempontból pedig külön előny, hogy kevesebb anyagot igényel az előállításuk is. A tömeggyártásuk várhatóan csak jövő márciussal indul, viszont akkor már havi másfél milliós tételekben, kis- és közepes méretű képernyőkkel egyaránt. Sajnos azonban az áráról még nincs információ.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2008.08.23. 21:39
Az elején biztos drága lesz mint minden más(hát mert persze ki kell fizetettni a fejlesztés költségeit) de ha tényleg olcsóbb az előállítása mint az LCD-nek akkor 2-3 év múlva jó áron jó vétel lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!