iPon Hírek

SMS és MMS után fénylő érintés-üzenet...?

Dátum | 2009. 04. 22.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Bizarr, különleges, de végső soron mégis érdekes alkotással állt elő Mutsugoto néven egy háromtagú fejlesztőcsoport, amely nem kevesebbet tesz lehetővé, mint érintések egymáshoz való átvitelét fény útján.


Amint Stefan Agamanolis, a hármak egyike elmondta, ezt az új rendszert arra tervezték, hogy egy igazán intim kommunikációs alternatívát kínáljon a hagyományos üzenetküldési formák mellett, reményeik szerint legalább részben orvosolva így egyben a távkapcsolatok széthullásának leggyakoribb okát, a fizikai közelség és egymás érintésének hiányát.

A rendszer ugyanis a következőképpen működik: az egymást távolról érinteni-simogatni kívánó párok speciális gyűrűket vesznek fel, amelyeket a fölöttük elhelyezett kamera könnyedén nyomon tud követni. A számítógépes rendszer pedig közvetíti a követett mozdulatokat a másik félhez, ahol is a kamera társeszközeként elhelyezett világítóegységek fénycsíkok útján híven közvetítik a megfigyelt mozdulatokat - innen is, onnan is. Egy időben tehát mindkét résztvevőt két fénycsík is érinti, a sajátja és a párjáé, amelyek pedig ha keresztezik egymást, ennek örömére színt is váltanak.

Meglehetősen különös, és talán még kísértetiesnek is mondható egy rendszer, valóban, és még látványosságnak sem utolsó, de hogy valóban be tudja-e tölteni (akár csak részlegesen is) azt a szerepet, amire tervezték, az már egy másik kérdés, amire kétségkívül csak a személyes tapasztalat tud majd választ adni, ha valaki kipróbálja.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Menthix
2009.04.22. 17:39
VISSZA A HIRHEZ

És ebből mit éreznek az alanyok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. engine
2009.04.22. 18:02
Szerintem szinte semmit, max ha felmelegszik a fény és megégeti ^^ de persze nem reflektorokkal világítanak meg szóval
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. systexas
2009.04.22. 18:16
mekkora pedofilok ezek
a japán kiscsaj seggét atpogatják
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. aranysas
2009.04.22. 19:27
szerintem túl nagyot gondoltak,de ennek csak töredékét lehet megvalósítani,bár kitudja japánok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jadam92
2009.04.23. 07:34
ezt valami kanos kockáknak csinálják?, hogy akivel beszélnek a játékban "csaj" al az mintha meg érintené?O_o vagy mi a... elég hülye ötlet. haszontalan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.23. 23:48
fel fogok találni én is valami nagy baromságot és gazdag leszek belőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!