iPon Hírek

Snapdragon 820-szal hajtott Windows 10 mobil jöhet a HP-tól

Dátum | 2015. 12. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Hewlett Packard egyre több információforrás szerint dolgozik egy olyan csúcsmobilon, amin a Windows 10 Mobile rendszer lesz jelen. A vállalat egyelőre hivatalosan semmit nem erősített meg, ám a Falcon nevű eszköz létezését megerősítő pletykák szaporodni kezdtek, így mindenképpen érdemes lehet foglalkozni a létezésének, illetve érkezésének hírével.
Néhány hete egy okostelefonok teljesítményének mérésére szolgáló alkalmazás, a GFXBench árulta el a HP Snapdragon 820 központi chippel felszerelt okostelefonjának a létezését, most pedig egy német szaklap, a Dr. Windows publikált olyan információt, amely a Falcon érkezésével kapcsolatos. (A Hewlett Packardnál is nagy Star Wars láz uralkodhatott, amikor Falcon fejlesztési névvel látták el a mobiltelefont.) A készülék a Dr. Windows portál által közölt jelentés szerint felbukkant az AdDuplex hirdetési hálózatán, ami egyértelműen arra utal, hogy már éles környezetben tesztelik. A németeknek állítólag megerősítette a saját belsőforrásuk, hogy a HP jól halad az eszköz fejlesztésével, és feltételezhetően a Mobile World Congress 2016 keretében hivatalosan is bemutatkozhat. A mobilos kiállítás 2015-ben márciusra tolódott, de most ismét februári időpontról (22-től 25-ig) beszélhetünk. A Dr. Windows arra vonatkozóan nem közölt semmilyen információt, hogy milyen képességekkel rendelkezhet az okostelefon, a korábban kiszivárgott GFXBench adatokra hivatkozik a német honlap is. Ezek alapján nemcsak erős, hanem minden más tekintetben is tiszteletet parancsoló lehet a szerkezet. A HP Falcon előlapját egy hatalmas, 5,8 hüvelykes megjelenítő uralhatja, a felbontása pedig 2560 x 1440 képpontos, tehát Quad HD lehet. A benne foglalt Qualcomm MSM8996 (S820) lapka négy Kryo magot vonultathat fel, amelyek két részre lesznek osztva, az energiahatékonyságot 1,6 GHz-es szálak párosa segítheti, a sebességfelelősök pedig közel 2,2 GHz-ig skálázódhatnak maximális terhelés alatt. A Samsung 14 nm-es gyártósorain készülő chip egy Adreno 530 grafikus egységet is felvonultat, ami szignifikáns előrelépést hoz a grafikus teljesítmény terén. A mobil rendszermemóriája legalább 2 GB-os méretet öltött, a háttértár pedig valószínűleg 64 GB-tal áll majd a felhasználók rendelkezésére. A Falcon kamerarendszerét kettő, meglehetősen jó kvalitású egység alkothatja. Az önarcképek és a videóhívások felelőse 12 megapixeles érzékelőre épülhet, a főkamerája pedig már 20 MPixelesnek ígérkezik, videózásnál pedig 4K támogatással szolgálhat. És ezeken felül minden bizonnyal a Continuumot is támogatni fogja az okostelefon.
Ha a HP Falcon valóban a fenti formán ölt testet, akkor könnyűszerrel fogja maga mögé utasítani még a Microsoft jelenlegi zászlóshajóit is, a Lumia 950-et, valamint a méretben hozzá közelebb álló Lumia 950 XL-t. Ez bármilyen furcsán hangzik, még akár jól is jöhet a redmondiaknak. A Windows Phone esetében hatalmas dominanciát alakítottak ki maguknak a Lumia okostelefonok, olyannyira, hogy annak már több a negatív, mint a pozitív hatása. Ez elrettenti például a többi gyártót attól, hogy akár minimális pénzt és energiát fordítsanak olyan készülék fejlesztésére, amin a Microsoft mobilos operációs rendszere teljesít szolgálatot. Így azok a vásárlók, akik nem Lumiát akarnak venni, egyszerűen kénytelenek a Windows Phone-tól, illetve a Windows 10-től is elfordulni. Amennyiban a HP tényleg egy ilyen erős konstrukcióval tör be a csúcsra, az jelentősen felkavarhatja az állóvizet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. j.panzer
2015.12.29. 16:36
"A Hewlett Packard egyre több információforrás szerint dolgozik egy olyan csúcsmobilon, amin a Windows 10 Mobile rendszer lesz jelen." - Minek? Kell nekik a pofon? Óriási bukás lesz. WP van rajta, kétség nem férhet hozzá, hogy anyagi kudarc lesz. Ennyire sok a fölös pénz a HP-nél?? Adják inkább nekem, eliszom, úgy is nagyobb haszna lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.29. 16:37
sokaknak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Csupman j.pan...
2015.12.29. 16:49
Belőled is csak az irigység szól.
Én teljesen meg vagyok elégedve HP termékeivel, tőlük volt az első PDA-m amit egy elitebook majd később egy Probook váltott. Az hogy miéyen Op rendszer fut rajta lényegtelen, használtam droidot is, most win8as lumiám van. Mind a kettőben tonnányi hiányosság van. A droid 2 hetente lefagyott, meg néha újraindult, a windowsból meg hiányzik a dualsimesnél a kártyánként eltérő csengőhang beállítása.

Inkább örülni kell annak ha bővül a piac, mert az lefele nyomja az árakat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dbelam Csupm...
2015.12.29. 23:18
Kétsimes lumia 730-am van, és még az SMS hang is más a két simre. Az alkalmazásfüggô hangoknál keresd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csupman dbela...
2015.12.30. 19:52
Az SMS hang nekem is külön állítható, viszont ha megmondod hol lehet a 2 simre külön csengöhangot beállítani azt megköszönném. Luvnya 435 van nekem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szegecs69
2016.01.03. 17:04
Várom nekem egy Lumia 1020 van és lassan két éve teljesen jó ! Erre kíváncsi leszek mert a Win10Phone tetsztetős de mióta sima "microsoft" azóta valahogy nem az igazi szerintem az anyag minőség ... úgy hogy várom a telót lehet ha bejön és sok a pozitív érték akkor ilyen lesz az új ! Bár félek is mert a többi windows phone ami nem Lumia alatt jött ki valahogy nem is volt az igazi... :T
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nyiri
2016.01.03. 21:06
Szerintem prémium terméknek szánják majd és mint minden HP prémium termék brutális árazással van kint a piacon. Sejtésem szerint megfizethetetlen lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!